Υποψήφιος να γίνει ένας από τους «Major» μαραθωνίους ο αγώνας του Κέιπ Τάουν

 Runbeat Team   21:08 26-08-2021  

Υποψήφιος να γίνει ένας από τους «Major» μαραθωνίους ο αγώνας του Κέιπ Τάουν


Ο πρώτος μαραθώνιος στην ιστορία της Αφρικής που γίνεται υποψήφιος να μπει στην κατηγορία των «major» γίνεται ο αγώνας «The Sanlam Cape Town Marathon» στη Νότια Αφρική.

Πιο συγκεκριμένα, ο μαραθώνιος του Κέιπ Τάουν είναι υποψήφιος να μπει στην κατηγορία των Abbott World Marathon Majors (AbbottWMM), εκεί όπου βρίσκονται έξι από τους κορυφαίους μαραθωνίους του κόσμου (Βερολίνο, Τόκιο, Λονδίνο, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Βοστώνη). Εάν επιλεγεί, ο αγώνας θα μπει στην κατηγορία από το 2025.

 

Οι major αγώνες αποτελούν εκείνους τους οποίους εάν κάποιος καταφέρει να τερματίσει θα γίνει 6 star finisher δρομέας, συνεπώς αποτελεί μία σημαντική διάκριση για όποιον το πετύχει. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει το βραβείο, και να γίνει 7 star finisher, με την προσθήκη του αγώνα της Νότιας Αφρικής.

«Πάντα πιστεύαμε ότι ο μαραθώνιος του Κέιπ Τάουν θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος Abbott World Marathon Major αγώνας της Αφρικής, συνεπώς το να είναι υποψήφιος είναι τεράστια τιμή» ανέφερε ο πρόεδρος του μαραθωνίου, Francois Pienaar.

Ο μαραθώνιος του Κέιπ Τάουν θα γίνει φέτος στις 17 Οκτωβρίου.