1ος Στρούμπουλας Trail Run: Ένας διαφορετικός αγώνας ανάβασης, κατάβασης και ορεινού τρεξίματος

 Runbeat Team   14:49 25-01-2022  

1ος Στρούμπουλας Trail Run: Ένας διαφορετικός αγώνας ανάβασης, κατάβασης και ορεινού τρεξίματος


Ένας ακόμη αγώνας Trail προστίθεται στο καλεντάρι των αγώνων της Κρήτης καθώς για το διήμερο 30 Απριλίου και 1 Μαΐου έχει προγραμματιστεί ο 1ος Στρούμπουλας Trail Run, τον οποίο διοργανώνει το σωματείο  Χοχλιός team.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν τρεις αγώνες, ενώ όπως τονίζουν οι διοργανωτές «κύριοι σκοποί της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη ενός προστατευόμενου μέρους (μέρος του Φυσικού Γεωπάρκου Ψηλορείτης), η προώθηση του ορεινού τρεξίματος, αλλά και η προστασία της περιοχής από την ανθρώπινη παρέμβαση (ανεμμογεννήτριες, ρύπανση εδάφους κλπ.)».

 

Στις 30 Απριλίου έχει προγραμματιστεί ένας αγώνας ανάβασης συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων με 500 μέτρα θετικής υψομετρικής με την επωνυμία "Uphill Challenge". Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στην τοποθεσία Βουλισμένο Αλώνι και θα τερματίζει στην κορυφή του βουνού Στρούμπουλας.

Η δράση θα συνεχιστεί την Κυριακή 1 Μαΐου με μία διαδρομή κατάβασης (downhill speed trail) μήκους 2,1 χιλιομέτρων με 330 μέτρα αρνητικής υψομετρικής. Το είδος του αγώνα, κατάβασης θα είναι και το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη και ξεκινάει από την κορυφή του βουνού και καταλήγει στο οροπέδιο.

Την ίδια ημέρα, πιο μεσημέρι θα ξεκινήσει και ο ορεινός αγώνας με αρκετές εναλλαγές στις κλίσεις, με την ονομασία "Pyramid Circle Trail". Η διαδρομή κινείται γύρω από το βουνό, το οποίο έχει το χαρακτηριστικό πυραμειδοειδές σχήμα. Το μήκος θα είναι περίπου 10 χιλιόμετρα με 500 μέτρα θετικής & αρνητικής υψομετρικής ανάβασης. Τα ακριβή στοιχεία της διαδρομής θα δημοσιευθούν τις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές θα πραγματοποιηθεί και παιδικός αγώνας (kids fun race) μήκους 2 χιλιομέτρων μέσα στο οροπέδιο.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν μέσω του site της διοργάνωσης, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στις 7 Μαρτίου.