Νίκος Παπαγγελής: Ο πρώτος ακρωτηριασμένος που πάτησε στην κορυφή του Ολύμπου

 Runbeat Team   11:05 21-09-2021  

Νίκος Παπαγγελής: Ο πρώτος ακρωτηριασμένος που πάτησε στην κορυφή του Ολύμπου


Άλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε από τον Νίκο Παπαγγελή, άλλη μία κορυφή κατακτήθηκε. Ο αθλητής ΑμεΑ ποδηλασίας μετά την Παραολυμπιάδα του Τόκιο δεν ξεκουράστηκε. Αντίθετα προετοιμάστηκε για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος με ακρωτηριασμένο πόδι που θα φτάσει στην κορυφή του Ολύμπου. Ήταν ένα όνειρο που είχε εδώ και καιρό και κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Στα 20 του χρόνια παραδίδει μαθήματα και κυρίως αποδεικνύει στον εαυτό του ότι μπορεί.

Πανευτυχής για το επίτευγμά του, ο Νίκος Παπαγγελής έκανε την εξής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί: «Καταφέραμε κάτι που ο περισσότερος κόσμος θεωρούσε αδύνατο ή ακατόρθωτο, ακόμα και εγώ! Έγινα ο πρώτος άνθρωπος με ακρωτηριασμό ποδιού στην Ελλάδα που καταφέρνει να πατήσει το πόδι του στην κορυφή του Ολύμπου! Ήταν ένα όνειρο και ένας στόχος που είχα για πολύ καιρό. Έτσι αυτό το όνειρο το μοιράστηκα με το φίλο μου @marios_giannakou πριν λίγο καιρό και του είπα ότι θέλω να το κάνω. Ήταν σίγουρος για μένα ότι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την ανάβαση στο υψηλότερο σημείο της Ελλάδας. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνει. Μου είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια τα συναισθήματά και τις εικόνες τις οποίες έζησα αυτές τις δύο μέρες στον Όλυμπο με όλη την ομάδα. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής πίστευα ότι δε θα τα καταφέρω! Οι δύσκολες αναβάσεις ,τα απότομα μονοπάτια και οι περίεργες καιρικές συνθήκες με έκαναν να το πιστεύω όλο και πιο πολύ! Όμως ο Μάριος, ο Σπύρος και όλη η ομάδα ήταν εκεί και με έκαναν να πιστέψω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Μετά από αυτή την φανταστική εμπειρία μπορώ πλέον με σιγουριά να πω ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ότι ο καθένας μπορεί να πετύχει αυτό που πραγματικά θέλει και έχει ονειρευτεί! @marios_giannakou και όλα τα παιδιά που ήμασταν παρέα σε αυτή την αξέχαστη εμπειρία σας ευχαριστώ πολύ που ήσασταν μέρος του δικού μου στόχου και ονείρου! Πάμε για τα επόμενα!

ΥΓ: Πιστέψετε στον εαυτό σας και κυνηγήστε τα όνειρά σας!»…