37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – 400 μέτρα: Πρωταθλήτρια ξανά η Βασιλείου, νικητής ο 18χρονος Παπαγιάννης στους άνδρες

 Runbeat Team   22:16 18-02-2023  

37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – 400 μέτρα: Πρωταθλήτρια ξανά η Βασιλείου, νικητής ο 18χρονος Παπαγιάννης στους άνδρες


Η Ειρήνη Βασιλείου δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στη νίκη της πρώτης τελικής σειράς των 400 μ.. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 53.46 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. “Αφού τελικά έτρεξα όλα καλά. Θα μπορούσα να είχα μείνει εκτός τελικού, με αυτό που έκανα το πρωί. Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες καθώς στην Κρήτη είχε πολύ κρύο και δεν μπορούσα να κάνω την προπόνηση μου. Αν έρθει η πρόκριση για την Κωνσταντινούπολη θα είμαι έτοιμη να τρέξω“, είπε η Βασιλείου.

 

Δεύτερη με ατομικό ρεκόρ ήταν η Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάς Πατρών), νικήτρια στη δεύτερη τελική σειρά με 54.59. Η αθλήτρια του Περικλή Χατζηαναστασιάδη δείχνει να έχει βρει τον εαυτό της κι έχει αφήσει πίσω τα προβλήματα τραυματισμών. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας με 55.80.

Από την άλλη, στα 400 μ. των Ανδρών η νίκη πήγε στον 18χρονο Πέτρο Παπαγιάννη (Βιτσέντζος Κορνάρος) με 48.91 επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ. “Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την παρουσία. Προχωράω με στόχο μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”, είπε ο νεαρός. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Θανάσης Κονιαράκης (Αν. Σάμου) με 49.01 και το χάλκινο ο Κώστας Νάκος (ΟΣΦΠ) με 49.76.