Ετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο της Βαλένθια η Άννα Βασιλείου

 Runbeat Team   19:26 03-11-2023  

Ετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο της Βαλένθια η Άννα Βασιλείου


Σε ανάρτησή τους, οι διοργανωτές του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν ότι η Άννα Βασιλείου βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για να τρέξει τον Μαραθώνιο της Βαλένθια στις 3 Δεκεμβρίου. Όπως τόνισε η ίδια, τώρα χαίρεται τον αθλητισμό και βάζει νέους στόχους μετά την συμμετοχή της στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανάρτηση:

ΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

"ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ"

Είχε στα 400μ 52".30 και στα 200μ 23".82.

Αθλήτρια με καλούς χρόνους και δικαίωμα στον πρωταθλητισμό.

 

Και ξαφνικά μια ωραία πρωία, που λέει μια συνηθισμένη μας φράση, αποφάσισε να εγκαταλείψει, αφού η εργασία της κάλυπτε πλέον τις ώρες όχι μόνο του πρωταθλητισμού, αλλά και της άθλησης γενικότερα!

Σε τέτοιο σημείο που η υπερκόπωση έκανε την εμφάνιση της εξουθενώνοντας την και ψυχικά.

Το τρέξιμο όμως το είχε μέσα της σε μια πιο απελευθερωτική μορφή, σιγά σιγά το τζόκινγκ την έφερε στα 5 χλμ, μετά στα 10 χλμ και μετά έπεσε η πρόταση για ένα Μαραθώνιο στα Χανιά. Κρητικιά γάρ δεν είχε να χάσει κάτι.

Αντίθετα αυτού του είδους το τρέξιμο, ο δρόμος και η χωρίς πίεση προσπάθεια, ενδεχομένως και ο χωρίς στόχους προορισμός, έφερε την ευχαρίστηση που ως γνωστό είναι το πρώτο κίνητρο για να κάνεις κάτι καλά.

Το σώμα ανταποκρίθηκε στις νέες απαιτήσεις και στην ουσία χωρίς να το καταλάβει έφθασε από τις 3ωρ.19' στις 2ωρ.55' για τα 42 χλμ μέσα σε 3 Μαραθωνίους, με το όνομα της να φιγουράρει ψηλά στις λίστες, αποκομίζοντας μαζί με την έκπληξη και κολακευτικά σχόλια!

Πέρσι η Άννα Βασιλείου στον Νυχτερινό έκανε 1ωρ.28'.07" (7η) και φέτος έγινε πιο συναγωνίσιμη με 1ωρ.21'.25" (3η), ρίχνοντας κατά 7' την επίδοσή της.

“Την αγαπώ αυτή τη διαδρομή. Αν δεν είχε υγρασία θα πηγαίναμε καλύτερα. Μάλιστα πήρα κι ένα κρυωματάκι ".

(Ακολούθησαν γέλια γιατί της υπενθύμισα ότι είναι φαρμακοποιός!!!).

Η Άννα Βασιλείου παίρνει προπονητικές συμβουλές από τον Αναστάση Βλατάκη, άνδρα της δίδυμης αδελφής της Ειρήνης, έχει αποβάλλει πλέον το άγχος του πρωταθλητισμού, βρίσκει τον χρόνο που θα ήθελε, χαίρεται γι αυτό που κάνει, αφού έφερε σε ισορροπία τη σχέση "εργασία - αθλητισμός" και προετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο της Βαλένθια (3 Δεκεμβρίου).