40οι Δικταίοι Αγώνες: Το ευχαριστήριο από τον Στέφανο Αντωνάκη

 Στέφανος Αντωνάκης   20:02 27-08-2021  

40οι Δικταίοι Αγώνες: Το ευχαριστήριο από τον Στέφανο Αντωνάκη


Την προηγούμενη Κυριακή 22/08/2021 είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στο πανέμορφο Οροπέδιο Λασιθίου, για να συμμετάσχουμε στους 40ους Δικταίους Αγώνες (27ος Γύρος Οροπεδίου). Για άλλη μια χρονιά, η εμπειρία ήταν εξαιρετική. Η διοργάνωση υπήρξε άψογη, η φιλοξενία των κατοίκων όπως πάντα παραδειγματική, οι καιρικές συνθήκες εφέτος ιδανικές, όλα συνέβαλαν στο να ζήσουμε έναν πολύ καλό αγώνα.

Για την ιστορία, οι νικητές του αγώνα παρουσιάζονται παρακάτω:

Για το γράφοντα η μέρα ήταν πολύ ιδιαίτερη και για έναν επιπλέον λόγο – ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λασιθίου «Ο Ξένιος Ζευς» κι ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης με τίμησαν για το σύνολο των συμμετοχών μου στον αγώνα (23 φορές, στα 27 χρόνια διεξαγωγής του αγώνα από το 1993, περισσότερες από κάθε άλλον δρομέα). Το τιμητικό κύπελλο μάλιστα μου απένειμε ο νικητής του αγώνα και κορυφαίος Κρητικός αθλητής αντοχής Γιάννης Ζερβάκης. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη συγκίνηση και τη χαρά για την τιμή που μου έγινε, κι ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κο Μανώλη Χρονάκη, την κα Ελευθερία Καββαλάκη, την Πρόεδρο του ΟΥΚ κα Μαρία Τζανή και τον εμπνευστή του αγώνα των 24 χλμ. Γιάννη Παντατοσάκη. Εύχομαι να μπορέσω να κάνω τις συμμετοχές μου πολύ περισσότερες τα επόμενα χρόνια, και να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλοι υγιείς αυτή την υπέροχη διοργάνωση!

ΥΓ1: Ενώ ο Γιάννης Ζερβάκης ήξερε ότι θα μου έκανε την απονομή, κι ενώ είχε δηλώσει πριν τον αγώνα ότι θα το έκανε προπονητικά εν είδει longrun, δε με λυπήθηκε καθόλου, και κατά το κοινώς ρηθέν, μου έριξε στ’ αυτιά! 2:26’17’’ ο γράφοντας, 1:24’43’’ ο Γιάννης, μια αιωνιότητα η διαφορά – πού θα πάει όμως, θα γυρίσει κι ο τροχός! Εκεί που είσαι ήμουνα, κι εδώ που είμαι θα ρθεις Γιάννη. Άσε που στον επερχόμενο Ημιμαραθώνιο Αθηνών (12/09/2021) σε περιμένει ο αριστούχος Καραϊσκος και θα σε βάλει στη θέση σου! Με τη φόρα που έχει πάρει (μετά το 2:17’58’’), και με Γκελαούζο και Γκούρλια απόντες, άντε πιάστε τον! Για τις υπόλοιπες 2 θέσεις του βάθρου θα κονταροχτυπηθούν οι Ζερβάκης, Πιτσόλης, Μαλτέζος, Μερούσης, Σταμούλης, Τσάκαλος. Ανυπομονούμε να σας δούμε! Τις επόμενες ημέρες θα σας προτείνω πίνακα 61 περασμάτων (από 1:06’40’’ έως 2:45’15’’) για τον αγώνα σας.

 

ΥΓ2: H ελληνίδα πρωταθλήτρια στα 400μ. που εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, Ειρήνη Βασιλείου κι ο Αναστάσιος Βλατακης παντρεύτηκαν στις 21 Αυγούστου. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου βίο ανθόσπαρτο και κάθε καλό στην κοινή σας ζωή! Σας αφιερώνω τη συνταγή της ευτυχίας, όπως την είδα στη Συλλογή Τραγουδιών των εκδ. Τοπάλη (Κατερίνα Ξεναριου): «Καυγαδίζαμε με τη γυναίκα μου για το βάψιμο του σαλονιού. Εγώ έλεγα κόκκινο, εκείνη μπλε. Και τι κάνατε τελικά? Συμβιβαστήκαμε. Έγινε μπλε!» Όπως καταλαβαίνεις Αναστάση, θα συμβιβάζεσαι στο μπλε! Το κουμάντο το χουν οι γυναίκες μας, το μπλε θα υπερισχύει!! Αναστάση, Ειρήνη, κάθε καλό!

ΥΓ3: ο ανώριμος έρωτας λέει: σ αγαπώ επειδή σε χρειάζομαι. Ο ώριμος έρωτας λέει σε χρειάζομαι γιατί σ αγαπώ! Έριχ Φρομ.

Ηράκλειο, 27/08/2021

Με τιμή, Στέφανος Αντωνάκης