Α. Περιστέρης: «Με τις κατάλληλες αλλαγές ίσως απειλήσω το Πανελλήνιο ρεκόρ – Απίστευτος ο αγώνας στο Βαλκανικό»

 Πάνος Κατσαρός   17:01 20-06-2022  

Α. Περιστέρης: «Με τις κατάλληλες αλλαγές ίσως απειλήσω το Πανελλήνιο ρεκόρ – Απίστευτος ο αγώνας στο Βαλκανικό»


Ο Άρης Περιστέρης ήταν ένας από τους αθλητές της Ελληνικής αποστολής που ξεχώρισαν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο με μεγάλο ατομικό ρεκόρ και την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών από Έλληνα αθλητή.

 

Πιο συγκεκριμένα, στην εμφάνιση υψηλού επιπέδου που πραγματοποίησε, ο 24χρονος αθλητής συγκέντρωσε 7.887 β. . Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε 11.51 (-2,5) στα 100 μ., 7,15 μ.(3,4) στο μήκος, 13.71 στη σφαιροβολία, 1,91 μ. στο ύψος, 51.38 στα 400 μ., 15.14 (-0,6) στα 110 μ. εμπ., 45,63 μ. στη δισκοβολία, 5,00 μ. στο επί κοντώ, 68,14 μ. στον ακοντισμό και 4.34.23 στα 1.500 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 7.544 από φέτος στη Νάξο.

Με όλο το μέλλον μπροστά του, αλλά και τις δυνατότητες που έχει δείξει ότι έχει, ο Άρης Περιστέρης έχει βάλει τις βάσεις για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μία ακόμα μεγαλύτερη διοργάνωση στο μέλλον.

«Η εμφάνιση μου στους αγώνες ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Κατάφερα και έκανα έναν απίστευτο αγώνα με πολλά ρεκόρ, μικρά και μεγάλα» είπε στο Runbeat ο Άρης Περιστέρης, ο οποίος γυμνάζεται με τον πατέρα του, Θανάση.

Α. Περιστέρης: «Με τις κατάλληλες αλλαγές ίσως απειλήσω το Πανελλήνιο ρεκόρ – Απίστευτος ο αγώνας στο Βαλκανικό» runbeat.gr

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μελλοντικούς του στόχους, αλλά και στο Πανελλήνιο ρεκόρ του Πρόδρομου Κορκίζογλου από το 2000 με 8.069, το οποίο με τις καλύτερες αλλαγές ίσως καταφέρει να απειλήσει στο μέλλον: «Αυτή την στιγμή θέλω να μπω ομαλά πάλι στις προπονήσεις μου και να ετοιμαστώ για το πανελλήνιο πρωτάθλημα τον Ιούλιο και το ευρωπαϊκό σε περίπτωση που προκριθώ. Πιστεύω πως το πανελλήνιο ρεκόρ είναι αρκετά κοντά και με τις κατάλληλες αλλαγές ίσως στο μέλλον να το απειλήσω».

 

Η εμφάνιση του Άρη Περιστέρη στη Ρουμανία ήταν σίγουρα εξαιρετική, με τον ίδιο όμως να μην περίμενε η παρουσία του στη διοργάνωση θα συνδυαζόταν με τόσο καλές επιδόσεις. «Αν μου έλεγες πριν τον αγώνα αυτό το αποτέλεσμα δεν θα το πίστευα. Οι επιδόσεις είναι όλες στις δυνατότητες μου, Αλλά το δύσκολο για εμένα και μάλλον για τους περισσότερους σύνθετους είναι να τις πετύχεις πάνω στον αγώνα. Γενικά στον αγώνα ήθελα να βελτιώσω 2-3 αγωνίσματα που ήταν σχετικά χαμηλά στο προηγούμενο ρεκόρ και να πετύχω επιδόσεις κοντά σε ότι έκανα στα υπόλοιπα» είπε στο Runbeat ο Έλληνας αθλητής του δεκάθλου.