Ακόμα και σε μεγάλη αποχή το σώμα «θυμάται»

 Βασίλης Κιοστεράκης   15:02 03-05-2021  

Ακόμα και σε μεγάλη αποχή το σώμα «θυμάται»


Φεύγει το Πάσχα, έρχεται ο τουρισμός (με το καλό) και να λοιπόν μετά από 16 μήνες που φτάνουμε στο τέλος της καραντίνας, των απαγορεύσεων και του ιού. Σε προηγούμενο μας άρθρο αναφερθήκαμε στο κατά πόσο η σωματική άσκηση βελτιώνει την ψυχολογία μας. Σε αυτό θα αναφερθούμε στο τι προκαλεί η αποχή από την άσκηση.

Μετά από τόσα κρούσματα και τόσους ασθενείς του COVID-19 και το τί αφήνει πίσω αυτός ο ιός, θα πρέπει να σκεφτούν οι ειδικοί το κομμάτι αποκατάστασης και να ωθήσουν το κόσμο στην άσκηση, στην καλύτερη διατροφή και τόνωση της ψυχολογίας μας, μιας και διαχρονικά είναι βασικοί παράγοντες υγείας.

 

Έρευνες έδειξαν πως, αν κάποιος που γυμνάζεται συστηματικά, σταματήσει την άσκηση, τότε παρατηρείται αισθητά η μείωση της ευρωστίας του στις πρώτες δυο εβδομάδες της αγυμνασίας, ενώ σε 4 εβδομάδες της εποχής χάνονται τα 50% της ωφέλειας. Σε 8 εβδομάδες η ευρωστία επανέρχεται στο αρχικό επίπεδο που βρισκόταν, πριν από την άσκηση. Αν αφήσεις τη γυμναστική, θα σε αφήσει στο τέλος. Αν ξεκινήσεις πάλι όμως, θα γυρίσει και μάλιστα όσο πιο γρήγορα μπορεί. Το σώμα «θυμάται»...