Ανακοινώθηκε η λίστα με τους αγώνες-κριτήρια για τη συμμετοχή στον αγώνα Ρογκά

 Runbeat Team   13:24 24-11-2022  

Ανακοινώθηκε η λίστα με τους αγώνες-κριτήρια για τη συμμετοχή στον αγώνα Ρογκά


Τη λίστα με τους αγώνες που θα αποτελέσουν κριτήριο για τη συμμετοχή στον αγώνα Ρογκά που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Πρωτοχρονιά έδωσαν οι διοργανωτές του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει 150 ελληνικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος (μόνο) της περιόδου 2021-2022, με μέγεθος μεγαλύτερο των 30 πόντων (οι πόντοι προκύπτουν από το άθροισμα του μήκους και του 1/100 της υψομετρικής).

 

Όσοι αγώνες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο, απλά δεν λογίζονται ως κριτήρια! Πρέπει να αναφερθεί πως οι 50 αγώνες του καταλόγου προέρχονται από το 2021 και οι 100 από το 2022.

Το ελάχιστο όριο πόντων για συμμετοχή στο Ρογκά θα είναι οι 60 (εξήντα), πρακτικά δύο αγώνες τάξης μεγέθους 20 χιλιομέτρων ο καθένας την περίοδο 2021-2022. Ο βαθμός δυσκολίας του Ρογκά είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό που αντιπροσωπεύουν δύο αγώνες των 20 χιλιομέτρων, πραγματοποιημένοι συνήθως σε ιδανικές συνήθως καιρικές συνθήκες, όμως ο πήχης τίθεται σχετικά χαμηλά ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα πραγματικά χειμωνιάτικο γεγονός trail».

Όπως αναφέρεται τέλος, η συμμετοχή στον μικρό αγώνα της διοργάνωσης, τον Χιονιά, δεν προϋποθέτει κανένα κριτήριο!

H λίστα των αγώνων κριτηρίων