Αντιμέτωπος με αποκλεισμό 10 ετών λόγω doping ο Titus Ekiru!

 Runbeat Team   9:01 04-07-2023  

Αντιμέτωπος με αποκλεισμό 10 ετών λόγω doping ο Titus Ekiru!


Σοκ έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση doping με πρωταγωνιστή έναν από τους γρηγορότερους μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, τον Titus Ekiru. Ο 31χρονος Κενυάτης βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκλεισμό 10 ετών από το άθλημα κάτι το οποίο ίσως σημάνει την πρόωρη ολοκλήρωση της καριέρας του!

Ο Ekiru είναι ο έκτος γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών και όπως γνωστοποίησε η Μονάδα Ακεραιότητας Αθλητισμού, κατηγορείται για δύο θετικά τεστ doping αλλά και για δύο υποθέσεις παραποίησης στοιχείων. Ο αθλητής έτρεξε 2:02:57 τον Μάιο του 2021 στο Μιλάνο και στον συγκεκριμένο αγώνα βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία (κορτικοστεροειδές ακετονίδιο τριαμκινολόνης) που επιτρέπεται σε αθλητές μόνο για ιατρική χρήση.

 

Η Μονάδα Ακεραιότητας Αθλητισμού τόνισε ότι η υπόθεση του Μιλάνου είχε κλείσει, όμως άνοιξε ξανά όταν ο Ekiru βρέθηκε θετικός σε νέα απαγορευμένη ουσία στο Άμπου Ντάμπι το Νοέμβριο του 2021.

«Ο αθλητής βρέθηκε θετικός σε χρήση πεθιδίνης μετά τη νίκη του στο Άμπου Ντάμπι και υποστήριξε ξανά ότι το αποτέλεσμα προέκυψε από νόμιμη ιατρική περίθαλψη.

Δύο ακόμα κατηγορίες για παραποίηση έχουν προστεθεί στον δρομέα, με την Μονάδα να γνωστοποιεί ότι ο Ekiru υπέβαλλε παραποιημένα ιατρικά έγγραφα για τα δύο θετικά του τεστ. Αυτό σημαίνει πως ο Κενυάτης μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με δέκα χρόνια αποκλεισμού!

Θυμίζουμε πως ο Titus Ekiru είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι μπορεί να ξεπεράσει το 1:59:40 του Eliud Kipchoge!