Μαραθώνιος Βοστώνης: Απέσυραν τις συμμετοχές τους Bekele, Ekiru και Sara Hall – Δυνατές προσθήκες στις θέσεις τους

 Runbeat Team   17:21 06-04-2022  

Μαραθώνιος Βοστώνης: Απέσυραν τις συμμετοχές τους Bekele, Ekiru και Sara Hall – Δυνατές προσθήκες στις θέσεις τους


Λιγότερες από δύο εβδομάδες πριν την διεξαγωγή του μεγάλου μαραθωνίου της Βοστώνης, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν κάποιες σημαντικές αλλαγές στο elite field των συμμετοχών.

 

Πιο συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα, αλλά και φαβορί του αγώνα δεν θα αγωνιστούν. Ένας από τους κορυφαίους μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, o Kenenisa Bekele, δεν θα αγωνιστεί, συνεπώς δεν θα κάνει το ντεμπούτο του στη Βοστώνη. Ο Bekele βρίσκεται στα 39 του και μετά το ατομικό του ρεκόρ με 2:01:41 στο Βερολίνο το 2019, έλαβε μέρος στο Βερολίνο πέρυσι (3ος με 2:06:47) και στη Νέα Υόρκη (6ος με 2:12:52).

Εκτός αγώνα βρίσκεται και ο γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος του 2021, ο Κενυάτης Titus Ekiru, λίγο μετά τη νίκη του στον μαραθώνιο στο Μιλάνο. Από την πλευρά των γυναικών, η Sara Hall που αναμενόταν να πρωταγωνιστήσει επίσης αποσύρθηκε, κάτι το οποίο φαίνεται πως έγινε λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπωρεί από το 2021 και δεν την αφήνει να αποδώσει όπως ιδανικά θα ήθελε.

Εκτός αγώνα έμεινε επίσης και η Kellyn Taylor (ατομικό ρεκόρ 2:24:29). Σημαντικές είναι και οι τρεις απουσίες από την Αιθιοπία, με τις Roza Dereje (2:18:30, 4η στους Ολυμπιακούς), Tigist Girma (2:19:52), and Zeineba Yimer (2:19:28) να μένουν εκτός Βοστώνης.





Παρά τις… απώλειες, οι διοργανωτές του μαραθωνίου της Βοστώνης κατάφεραν να «κλείσουν» άλλους σημαντικούς αθλητές για τον αγώνα, κάτι το οποίο ίσως λειτουργήσει θετικά, δημιουργώντας ένα πιο ανταγωνιστικό elite field.

Ο δεύτερος γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, Kenenisa Bekele, δεν θα τρέξει, όμως στη θέση του θα αγωνιστεί ο τρίτος γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, Birhanu Legese όπου με ατομικό ρεκόρ 2:02:48 και δύο νίκες στον μαραθώνιο του Τόκιο είναι έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη. Άλλες δυνατές προσθήκες στον αγώνα είναι οι Sisay Lemma (2:03:36) και ο νικητής του μαραθωνίου της Βαλένθια το 2019 Kinde Atanaw (2:03:51).

Όσον αφορά τις γυναίκες, δυνατές προσθήκες θεωρούνται εκείνες της 3ης του μαραθωνίου της Νέας Υόρκης το 2021, Ababel Yeshaneh, η οποία είναι και πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ ημιμαραθωνίου με 64:31 και η Etagegn Woldu που με 2:20:16 τερμάτισε δεύτερη στον μαραθώνιο της Βαλένθια τον περασμένο Δεκέμβριο.