Αντιπρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας: «Ο αθλητισμός της χώρας πρέπει να επιστρέψει στο σύστημα της Σοβιετικής Ένωσης»

 Runbeat Team   15:22 01-04-2022  

Αντιπρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας: «Ο αθλητισμός της χώρας πρέπει να επιστρέψει στο σύστημα της Σοβιετικής Ένωσης»


O αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας, Ιγκόρ Λεβίτιν τόνισε ότι η χώρα του θα πρέπει να επιστρέψει στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, όσον αφορά τον στίβο, αλλά και όλα τα αθλήματα γενικότερα. Ο Λεβίτιν, που αποτελεί βοηθός και άνθρωπος κοντά στον Πρόεδρο της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν έχει διατελέσει Υπουργός Μεταφορών από το 2004 έως το 2012 και σε πρόσφατες δηλώσεις του, είπε ότι «όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες δείχνουν ότι δεν υπάρχει το σωστό πνεύμα στον αθλητισμό».

 

Σε ένα forum με όνομα «We are together. Sport» που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, ο Λεβίτιν μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Όπως είναι φυσικό, ο αντιπρόεδρος αναφέρεται στους αποκλεισμούς των Ρώσων αθλητών, αλλά και των ομάδων της χώρας από πολλές διοργανώσεις του εξωτερικού.





Όπως λέει ο ίδιος, η Ρωσία θα πρέπει να ακολουθήσει ένα σύστημα ανάλογο με εκείνο που υπήρχε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και σταμάτησε το 1991. «Κατά τη διάρκεια της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης, τα αθλήματά μας αντιμετώπισαν αντίστοιχες κυρώσεις, αλλά παρόλα αυτά, ήταν πάντα σε κορυφαίο επίπεδο. Πρέπει να επιστρέψουμε στο αθλητικό σύστημα της Σοβιετικής Ένωσης, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό. Θα μας φέρει αυτάρκεια», είπε μεταξύ άλλων.

Όσα ειπώθηκαν στο συγκεκριμένο forum, ουσιαστικά άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα σύστημα στο οποίο θα αγωνίζονται μόνο οι Ρωσικές ομάδες και αθλητές, ίσως και με τη συμμετοχή της Λευκορωσίας, κάτι το οποίο θα επηρεάσει όλα τα αθλήματα, μεταξύ των οποίων και ο στίβος.

Φωτογραφία: Getty Images