Bekele: «Το 2019 απέτυχα να κάνω νέο παγκόσμιο ρεκόρ – Την Κυριακή δεν θα κάνω το ίδιο λάθος»

 Runbeat Team   21:14 24-09-2021  

Bekele: «Το 2019 απέτυχα να κάνω νέο παγκόσμιο ρεκόρ – Την Κυριακή δεν θα κάνω το ίδιο λάθος»


Ο Kenenisa Bekele θα τρέξει στον πολυαναμενόμενο μαραθώνιο του Βερολίνου με σκοπό όχι μόνο να κερδίζει, αλλά και να «χτυπήσει» το παγκόσμιο ρεκόρ. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Αιθίοπας αναφέρθηκε σε αυτό τον στόχο, τονίζοντας πως μετά τον αγώνα του 2019 που έχασε για 2 δευτερόλεπτα το ρεκόρ, έχει «πάρει το μάθημά του» και δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο λάθος την Κυριακή.

 

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Ο μαραθώνιος του Βερολίνου είναι ο αγαπημένος μου αγώνας. Υπάρχει μεγάλο κοινό, είναι καλή η διαδρομή, ο καιρός είναι τέλειος και αγαπώ την πόλη. Είναι μία καθαρή πόλη και ο αναπνέεις καθαρό αέρα όσο τρέχεις. Έκανα δύο φορές πολύ καλό χρόνο στο Βερολίνο, αλλά απέτυχα να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ».

«Σκέφτομαι συχνά το 2019 που έχασα τον χρόνο για δύο δευτερόλεπτα. Αυτό με σόκαρε πολύ. Δεν είχα ετοιμαστεί ψυχολογικά για να σπάσω το ρεκόρ σε εκείνο τον αγώνα. Αν το είχα κάνει, τώρα το παγκόσμιο ρεκόρ θα ήταν δικό μου. Δεν θέλω να μείνω σε αυτή την αποτυχία. Την Κυριακή δεν θα κάνω το ίδιο λάθος ξανά».