Brigid Kosgei: Στο Λονδίνο με 4/5 νίκες στους τελευταίους της μαραθωνίους

 Runbeat Team   19:39 02-10-2021  

Brigid Kosgei: Στο Λονδίνο με 4/5 νίκες στους τελευταίους της μαραθωνίους


Η Brigid Kosgei έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη στον αυριανό μαραθώνιο του Λονδίνου, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί. Η 27χρονη Κενυάτισσα προέρχεται από ένα πολύ καλό σερί, καθώς στους τελευταίους πέντε αγώνες της έχει καταφέρει να πάρει τέσσερις νίκες και μία δεύτερη θέση.

Εκτός από τις νίκες, η Kosgei είχε πραγματοποιήσει και πολύ καλές επιδόσεις στους πρώτους τρεις αγώνες της, ξεκινώντας με δύο ατομικά ρεκόρ και ένα παγκόσμιο, το οποίο «κρατάει» μέχρι σήμερα. Το 4/5 της ξεκίνησε το 2018 στον μαραθώνιο στο Σικάγο, εκεί όπου έκανε ατομικό ρεκόρ με 2:18:25.

 

Στη συνέχεια και έναν χρόνο αργότερα έλαβε μέρος και νίκησε με νέο ατομικό ρεκόρ στον μαραθώνιο του Λονδίνο με 2:18:20, ενώ την ίδια χρονιά πραγματοποίησε το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο γυναικών στο Σικάγο (2:14:04).

Η Kosgei είχε αγωνιστεί και στον τελευταίο μαραθώνιο του Λονδίνου, που έγινε με τη συμμετοχή μόνο ελίτ δρομέων το 2020, παίρνοντας ακόμα μία νίκη με 2:18:58, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έμεινε μακριά από τις προηγούμενες επιδόσεις, κατακτώντας όμως το ασημένιο μετάλλιο με 2:27:36.

Όπως τόνισε η ίδια, είναι έτοιμη να κερδίσει για τρίτη φορά στον μαραθώνιο του Λονδίνου και μένει να φανεί εάν θα το καταφέρει την Κυριακή.