Eilish McColgan: Κάνει ντεμπούτο στον μαραθώνιο στο Λονδίνο κόντρα σε κορυφαίες δρομείς

 Runbeat Team   19:50 09-07-2022  

Eilish McColgan: Κάνει ντεμπούτο στον μαραθώνιο στο Λονδίνο κόντρα σε κορυφαίες δρομείς


Ανάμεσα στις δρομείς που ανακοινώθηκε ότι θα λάβουν μέρος στον μαραθώνιο του Λονδίνου βρίσκεται η κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ στα 5 και 10 χιλιόμετρα της Βρετανίας, Eilish McColgan. Η McColgan αποτελεί μέρος του elite field το οποίο θα είναι εξαιρετικά δυνατό σε άνδρες και γυναίκες και θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου.

 

Στόχος της McColgan στο ντεμπούτο της στην απόσταση είναι να γίνει η πρώτη Βρετανίδα που παίρνει τη νίκη, μετά την πρωτιά της Paula Radcliffe το 2005, αλλά και να ακολουθήσει τα χνάρια της μητέρας της, Liz που έγινε η πρώτη Σκωτσέζα που νίκησε στον αγώνα, 26 χρόνια πριν.

Το έργο της McColgan δεν θα είναι καθόλου εύκολο βέβαια, καθώς αντίπαλοί της στο Λονδίνο θα είναι μεταξύ άλλων η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον μαραθώνιο, Brigid Kosgei, η νικήτρια του 2021, Joyciline Jepkosgei, αλλά και η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα, Yalemzerf Yehualaw.

Για να προετοιμαστεί για τον μαραθώνιο του Λονδίνου, αλλά και για να κυνηγήσει διακρίσεις, η McColgan θα τρέξει στα 5.000 και 10.000 μέτρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον, αλλά και στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ.