Βουδαπέστη 2023: Νέο ενδιαφέρον αποκτά το έπταθλο μετά την απουσία της Nafi Thiam

 Runbeat Team   19:39 11-08-2023  

Βουδαπέστη 2023: Νέο ενδιαφέρον αποκτά το έπταθλο μετά την απουσία της Nafi Thiam


Με μία σημαντική απώλεια θα παραταχθεί η ομάδα του Βελγίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης καθώς η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο πένταθλο, η Nafi Thiam αποφάσισε να μην αγωνιστεί.

Η απουσία της αποτελεί μεγάλο πλήγμα και για την ίδια τη διοργάνωση καθώς μιλάμε για μία από τις σπουδαιότερες αθλήτριες του κόσμου που είχε όλες τις δυνατότητες να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ και στο έπταθλο. Η Thiam ταλαιπωρείται από πόντους στον αχίλλειο τένοντα και αποφάσισε να μη ρισκάρει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο θέλοντας να προστατεύσει τον εαυτό της και να είναι έτοιμοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 

«Η προετοιμασία της Nafi σταμάτησε λόγω ενοχλήσεων στον αχίλλειο τένοντα και μετά από διαβουλεύσεις με την ομάδα της, αποφάσισε να μην ρισκάρει να επιδεινώσει το πρόβλημα συμμετέχοντας στη Βουδαπέστη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Στίβου ης Βουδαπέστης. «Η Nafi είναι απογοητευμένη που χάνει μία μεγάλη διοργάνωση, αλλά διατηρεί ένα ισχυρό όραμα για τους μακροπρόθεσμους στόχους της και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», αναφέρεται επίσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Thiam είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο πένταθλο από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ ήταν νικήτρια στους 9 από τους 10 τελευταίους μεγάλους αγώνες της.

Η απουσία της Βελγίδας βέβαια δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά στην εξέλιξη του έπταθλου καθώς ανοίγονται νέες προοπτικές για τις υπόλοιπες αθλήτριες.