Ειρηνοδρομία: Με μεγάλη συμμετοχή και σπουδαία μηνύματα

 Runbeat Team   10:30 09-05-2023  

Ειρηνοδρομία: Με μεγάλη συμμετοχή και σπουδαία μηνύματα


Τεράστια ήταν και φέτος η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου «Ειρηνοδρομία» που συμβολίζει την αγάπη για τη ζωή και την ελευθερία. Δρομείς από τις γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος δίνοντας χρώμα και άρωμα στους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκαν, ενώ εκατοντάδες παιδιά πήραν μέρος στους αγώνες 2,5 και 1000μ.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου με τη συνεργασία του αθλητικού σωματείου ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ενώ τελέστηκε με την έγκριση όλων των θεσμικών φορέων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

 

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε και φέτος στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων νικητής ήταν ο Δημήτρης Συμεωνίδης που τερμάτισε σε 35:00, ενώ 27 δευτερόλεπτα αργότερα (35:27) έφτασε στον τερματισμό ο Γιώργος Καραβίδας. Τρίτος ήταν ο Γιώργος Δαφνής με 36:26.

Ειρηνοδρομία: Με μεγάλη συμμετοχή και σπουδαία μηνύματα runbeat.gr

Νικήτρια ήταν η Ντενίζ Δημάκη που χρειάστηκε 40 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα για να διανύσει την απόσταση, ενώ η χαρά της αποδείχτηκε διπλή καθώς νικήτρια στα 2,5χλμ ήταν η κόρη της. Το αποκάλυψε η ίδια μέσα από μία ανάρτησή της στα social media. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε: «Ειρηνοδρομία, ένας αγώνας που δεν είναι μόνο αγώνας! Είναι υπενθύμιση σε αγώνες για την ελευθερία, είναι υπενθύμιση για την ισότητα, την Ειρήνη!

Μια γιορτή που διεξάγεται κάθε χρόνο από τον Δήμος Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της πόλης! Πάνω από 3.500 συμμετοχές, μεγάλοι, μικροί, οικογένειες έτρεξαν για την χαρά της συμμετοχής σε μια γιορτινή πόλη, καθώς και για την σημαντικότητα του μηνύματος. Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Αγίου Δημητρίου και στην Δήμαρχο κ. Μαρία Ανδρούτσου.

Συγχαρητήρια στον κ. Ευάγγελο Παπαποστόλου που αποτελεί εγγύηση για αξιόπιστους αγώνες!

Συμμετείχα στα 10.000μ τρέχοντας με ένα προπονητικό τέμπο, αλλά η κορούλα μου, μου έδωσε απίστευτη χαρά βλέποντας την στα 2.500 μ να τρέχει εξαιρετικά και να έρχεται στην πρώτη θέση των κοριτσιών! Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!»

Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά, δεύτερη στα 10χλμ ήταν η Μαρία Τσιλιμίδου με 46:39 και την 3η θέση κατέκτησε η Ευαγγελία Δημηνάκη με 49:04.

Τα αποτελέσματα

Ο Ευθύμης Κανάς ήταν άνετα νικητής στα 5χλμ με χρόνο 16:51, ακολούθησε ο Μάριος Μάντζος με 18:45 και τρίτος ήταν ο Θανάσης Σαρρής με 18:47.

Η Χαρούλα Κιτσιοδήμου ήταν νικήτρια με χρόνο 21:10 και το βάθρο συμπλήρωσαν οι Μαρία Μπαλοπήτου (22:01) και Αθηνά Δασκαλάκη (23:01).

Τα αποτελέσματα