Γλίτωσαν τον αποκλεισμό οι αθλητές και οι αθλήτριες της Κένυας

 Runbeat Team   9:18 01-12-2022  

Γλίτωσαν τον αποκλεισμό οι αθλητές και οι αθλήτριες της Κένυας


Σωτήρια αποδείχτηκε για την Κένυα η κίνηση της Κυβέρνησης της χώρας να ανακοινώσει ότι θα επενδύσει ένα μεγάλο ποσό τα επόμενα πέντε χρόνια για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ντόπινγκ στο στίβο της Κένυας είχαν φέρει σε δυσμενή θέση την χώρα καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου σκεφτόταν σοβαρά να επιβάλει αποκλεισμό από τις αθλητικές διοργανώσεις των αθλητών και αθλητριών από την Κένυα.

 

Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της Κένυας αναγνώρισε άμεσα το πρόβλημα και μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει ένα μεγάλο ποσό για την καταπολέμηση του ντόπινγκ μέτρησε υπέρ της στο χθεσινό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την World Athletics, «το Συμβούλιο συζήτησε τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα ντόπινγκ στην Κένυα στο πλαίσιο της τακτικής έκθεσης της Μονάδας Ακεραιότητας του Στίβου. Συμφωνήθηκε ότι η δέσμευση της κυβέρνησης της Κένυας να παρέχει επιπλέον 5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια για την ενίσχυση των προγραμμάτων κατά του ντόπινγκ της Κένυας ήταν μια κατάλληλη απάντηση στην κατάσταση αυτή τη στιγμή. Το βάρος παραμένει στις αρχές της Κένυας να συνεργαστούν στενά με την AIU για να διασφαλίσουν ότι αυτά τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά».

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Sebastian Coe χαιρέτισε τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ στην Κένυα λέγοντας: «Χαιρετίζω ιδιαίτερα τους πρόσθετους πόρους που διατίθενται από την κυβέρνηση της Κένυας σε αυτόν τον αγώνα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να μειώσουμε την κλίμακα αυτού του προβλήματος είναι μια κοινή δέσμευση όλων των συμμετεχόντων στον αθλητισμό στην Κένυα και φυσικά της World Athletics και της μονάδας ακεραιότητας του Athletics».