H A. Felix χαρακτήρισε ως «το φιλί του θανάτου» την εγκυμοσύνη στις αθλήτριες του στίβου

 Runbeat Team   16:31 13-04-2022  

H A. Felix χαρακτήρισε ως «το φιλί του θανάτου» την εγκυμοσύνη στις αθλήτριες του στίβου


Η θρυλική σπρίντερ από τις ΗΠΑ, με αμέτρητες επιτυχίες στην καριέρα της, Allyson Felix μίλησε πρόσφατα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αθλήτριες του στίβου αναφορικά με την εγκυμοσύνη.

 

Η Felix είναι η πιο επιτυχημένη αθλήτρια της χώρας, έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων 11 Ολυμπιακά μετάλλια και 13 σε παγκόσμια πρωταθλήματα στην καριέρα της και πρόσφατα αντιμετώπισε ένα σημαντικό πρόβλημα λόγω της γέννησης της πρώτης της κόρης. Στα 33 της, η Felix έγινε για πρώτη φορά μαμά, φέρνοντας στον κόσμο την κόρη της, Camryn το 2018. Λίγο αργότερα, η Nike απείλησε να μειώσει την αμοιβή από την χορηγία της κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, κάτι το οποίο οδήγησε τις δύο πλευρές σε «διαζύγιο», με την Felix να κατηγορεί -δικαίως- την εταιρία για την στάση της.

Κατακτώντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στα 35 της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Αμερικανίδα αθλήτρια απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι δεν είναι παράλογο οι γυναίκες αθλήτριες του στίβου να θέλουν να κάνουν κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όπως το να γεννήσουν.





«Φοβήθηκα ότι θα έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στο να γίνω μαμά και στο να είμαι επαγγελματίας αθλήτρια»

Μιλώντας στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του TED2022 στο Βανκούβερ του Καναδά, η Felix τόνισε ότι το 2018 και όντα ήταν 6 μηνών έγκυος, ξεκινούσε την προπόνησή της στις 4 το πρωί, με στόχο να πετύχει τους επόμενους στόχους της και να μην μείνει εκτός «φόρμας». Έκανε τις προπονήσεις της τόσο νωρίς, καθώς όπως είπε, φοβόταν μην την δει κάποιος και στείλει φωτογραφία της στους χορηγούς της, οι οποίοι θα μάθαιναν ότι είναι έγκυος με αποτέλεσμα να χάσουν το «εμπορικό ενδιαφέρον» τους για την ίδια.

H A. Felix χαρακτήρισε ως «το φιλί του θανάτου» την εγκυμοσύνη στις αθλήτριες του στίβου runbeat.gr

«Πως γίνεται μία γυναίκα με χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα και κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ να σκέφτεται ότι θα τελειώσει η καριέρα της εάν κάνει κάτι τόσο φυσικό, όπως το να γεννήσει; Δεν υπερβάλλω, το να μείνεις έγκυος όταν είσαι αθλήτρια στίβου χαρακτηρίζεται ως το φιλί του θανάτου» είπε η Felix.

Η Felix συνεργάστηκε με τη Nike από το 2000 έως το 2017 πριν υπογράψει στην εταιρία Athleta το 2019, ενώ στη συνέχεια ίδρυσε τη δική της εταιρία αθλητικών παπουτσιών.

«Φοβήθηκα ότι θα έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στο να γίνω μαμά και στο να είμαι επαγγελματίας αθλήτρια» είπε στη συνέχεια σχετικά με το θέμα της εγκυμοσύνης στις γυναίκες αθλήτριες στίβου η Felix, προσθέτοντας πως: «Φοβήθηκα ότι η καριέρα για την οποία είχα δουλέψει τόσο σκληρά για να χτίσω θα εξαφανιζόταν τόσο απλά».