Hassan για τον μαραθώνιο του Σικάγου: «Τον διάλεξα γιατί πρόκειται να είναι πολύ δύσκολος» (Vid)

 Runbeat Team   19:42 23-06-2023  

Hassan για τον μαραθώνιο του Σικάγου: «Τον διάλεξα γιατί πρόκειται να είναι πολύ δύσκολος» (Vid)


Η Sifan Hassan θα αντιμετωπίσει την Ruth Chepngetich σε μία μεγάλη… τιτανομαχία στον Μαραθώνιο του Σικάγου στις 8 Οκτωβρίου, με όλη την δρομική κοινότητα να έχει ξεκινήσει να κάνει τις δικές της προβλέψεις.

 

Η Hassan, που ήταν νικήτρια στον μαραθώνιο του Λονδίνου τον Απρίλιο στο ντεμπούτο της στην απόσταση, μίλησε για το εγχείρημα να τρέξει στο Σικάγο, λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν θα έχει τον χρόνο να πραγματοποιήσει την κατάλληλη προετοιμασία, και ότι θέλει να δει πως το σώμα της θα αντιδράσει σε αυτό. Ως γνωστόν, ο μεγάλος αγώνας των ΗΠΑ γίνεται λίγο μετά την σεζόν του στίβου, συνεπώς η Hassan θα έχει δύσκολο έργο.

Όπως δήλωσε η ίδια:

«Γι’αυτό τον διάλεξα, γιατί πρόκειται να είναι πολύ δύσκολος. Για έναν μαραθώνιο, χρειάζεσαι πραγματικά τρεις μήνες προετοιμασίας. Θα δω πως θα απαντήσει το σώμα μου και πως θα το διαχειριστεί το μυαλό μου. Θα τρέξω στον μαραθώνιο του Σικάγο για το 2023. Έχω ήδη δοκιμάσει μία μετάβαση από τον στίβο στον μαραθώνιο, μία από μαραθώνιο σε στίβο.

 

Θέλω να δω τι θα γίνει σε λιγότερο χρόνο. Δίχως να έχω τόσα πολλά χιλιόμετρα στην προπόνησή μου. Θέλω να δω πραγματικά τι θα συμβεί, γιατί το Σικάγο είναι πολύ λίγο μετά την σεζόν του στίβου. Ουσιαστικά στον μαραθώνιο, μία μικρή περίοδος προετοιμασίας δεν είναι αρκετή. Πρέπει να έχεις τρεις μήνες που… χτίζεις με πολλά χιλιόμετρα. Είμαι πραγματικά περίεργη να δω τι θα συμβεί».