Η μάχη του Βερολίνου στα πόδια Kipchoge-Kipruto

 Runbeat Team   15:54 23-09-2023  

Η μάχη του Βερολίνου στα πόδια Kipchoge-Kipruto


Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο επιστρέφει στον αγώνα που έχει γράψει ιστορία. Ο Eliud Kipchoge αγωνίζεται αύριο (24/09) στον μεγάλο μαραθώνιο του Βερολίνου με στόχο ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση. Ένας από τους αθλητές που μπαίνουν στον αγώνα με στόχο να… εκθρονίσουν τον Κενυάτη είναι ο Amos Kipruto, ο οποίος όχι μόνο κέρδισε στον μαραθώνιο του Λονδίνου το 2022, ανέβηκε και στο βάθρο του μαραθωνίου του Τόκιο το 2022.

 

O Kipruto μπαίνει στον αγώνα με ατομικό ρεκόρ 2:03:13, ενώ ο Kipchoge έχει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών με 2:01:09 από τον περσυνό αγώνα. Η μάχη του Βερολίνου περνάει από τα… πόδια των δύο δρομέων και όπως είναι φυσικό, τα παπούτσια που θα χρησιμοποιήσουν οι δύο δρομείς συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Kipchoge θα φορέσει τα Nike Alphafly 3, ενώ από την άλλη ο Kipruto ανήκει στην ομάδα της Adidas και θα φορέσει τα Adios Pro Evo 1. Τα Alphafly 3 είναι η πρωτότυπη έκδοση των παπουτσιών που έδωσαν τη νίκη στην Sifan Hassan στον μαραθώνιο του Λονδίνου και τώρα, ο Kipchoge θα τα χρησιμοποιήσει με στόχο την κορυφή.

Το brand με τις τρεις ρίγες από την μεριά του παρουσίασε τα αρκετά ελαφριά Adios Pro Evo 1, προκαλώντας μία μεγάλη έκπληξη στην δρομική κοινότητα πριν από λίγες ημέρες. Η Adidas θέλει να αποδείξει ότι έχει τις δυνατότητες να κερδίσει τη Nike που έχει ως μεγάλο της «όπλο» τον Kipchoge κι άλλους κορυφαίους αθλητές, με τον αγώνα του Βερολίνου να αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για το νέο της παπούτσι.