Αποκλεισμός για doping στον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα, Rhonex Kipruto!

 Runbeat Team   15:24 17-05-2023  

Αποκλεισμός για doping στον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα, Rhonex Kipruto!


Ακόμα μία σοκαριστική υπόθεση doping ήρθε σήμερα στο «φως» με την Μονάδα Ακεραιότητας Αθλητισμού να αποκλείει τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα, Rhonex Kipruto για χρήση απαγορευμένης ουσίας!





Πιο συγκεκριμένα, ο Κενυάτης κατηγορείται με «χρήση απαγορευμένης ουσίας ή μεθόδου», μετά από εξετάσεις αίματος που του έγιναν. Ο 23χρονος έτρεξε 26:24 στην Βαλένθια τον Ιανουάριο του 2020 για να σημειώσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα με την επίδοση να είναι ακόμα η κορυφαία όλων των εποχών. Η συγκεκριμένη επίδοση ήρθε τέσσερις μήνες αφού κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα στα 10.000 μέτρα.

«Δεν κλέβω και δεν είμαι “ντοπέ”. Η αλήθεια είναι με το μέρος μου, μόνο αυτό μπορώ να πω» τόνισε σε δήλωση μέσω του μάνατζέρ του ο Kipruto.

 

Μένει να φανεί τι θα γίνει με την συγκεκριμένη υπόθεση, με τον Rhonex Kipruto να υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός του είναι άδικος. Μέχρι στιγμής, οι μάνατζες του αθλητή έχουν ξοδέψει 30.000 δολάρια στην υπόθεση και θα κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν την αθωότητά του.