Επιστρέφει Βερολίνο ο Κipchoge για τη μονομαχία του γρηγορότερου Μαραθωνoδρόμου!

 Runbeat Team   14:57 13-07-2023  

Επιστρέφει Βερολίνο ο Κipchoge για τη μονομαχία του γρηγορότερου Μαραθωνoδρόμου!


Ο Μαραθώνιος του Βερολίνου αναμφίβολα ταιριάζει στα βήματα του Eliud Kipchoge. Σ’ αυτή τη διαδρομή πανηγύρισε πέρυσι το παγκόσμιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 2:01:09. Φέτος ο Κενυάτης σούπερ σταρ θα προσπαθήσει να επαναλάβει το θρίαμβό του κυνηγώντας παράλληλα την πέμπτη του νίκη στον συγκεκριμένο Μαραθώνιο και -γιατί όχι- το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ του!

Ο Κενυάτης εκτιμά την εξαιρετική οργάνωση του BMW BERLIN-MARATON καθώς και τη γρήγορη διαδρομή. Το αν θα είναι ο πρώτος που θα περάσει ξανά τη γραμμή του τερματισμού λίγο πιο πέρα ​​από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στα τέλη Σεπτεμβρίου μένει να φανεί. Να σημειωθεί πως ο Eliud Kipchoge έτρεξε στον μαραθώνιο της Βοστώνης τον περασμένο Απρίλιο τερματίζοντας στην 6η θέση με χρόνο 2:09:23.

 

Το έργο του δε θα είναι εύκολο καθώς στην ελίτ λίστα των ανδρών που ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές βρίσκονται και άλλοι σπουδαίοι δρομείς.

Σημαντικότερος όλων είναι ο Kelvin Kiptum, ο οποίος θα ταξιδέψει στο Βερολίνο έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες. Ο Κενυάτης όχι μόνο κέρδισε τον Μαραθώνιο του Λονδίνου αλλά κατάφερε να πραγματοποιήσει χρόνο 2:01:25 (είναι ο δεύτερος καλύτερος χρόνος όλων των εποχών) και κάλλιστα μπορούμε να περιμένουμε μια συναρπαστική μάχη μεταξύ των δύο.

Στην εκκίνηση θα βρεθεί επίσης ο Tigist Assefa που λατρεύει τον Μαραθώνιο του Βερολίνου καθώς έχει νικήσει στο παρελθόν με χρόνο 2:15:37, αλλά και ο Sheila Chepkirui που πέρυσι την άνοιξη κέρδισε στον ημιμαραθώνιο (GENERALI BERLIN 2022) σημειώνοντας ρεκόρ διαδρομής (1:05:02). Στον φετινό Μαραθώνιο του Λονδίνου, ο Chepkirui εντυπωσίασε τερματίζοντας σε 2:18:51, ενώ στοχεύει στο βάθρο στον μαραθώνιο του Βερολίνου.