Insight view: Εργομετρικό σε «διαστημικές» ταχύτητες από τον ασημένιο πρωταθλητή των 3.000μ. του Τορούν

 Runbeat Team   19:35 22-03-2021  

Insight view: Εργομετρικό σε «διαστημικές» ταχύτητες από τον ασημένιο πρωταθλητή των 3.000μ. του Τορούν


Ο Isaac Kimeli συνεχίζει να δείχνει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, με τα στατιστικά από τα νέα εργομετρικά του να είναι εντυπωσιακά. Ο δρομέας που εκπροσωπώντας το Βέλγιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Τορούν κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 3.000 μέτρα με χρόνο 7:49.41 σημείωσε «διαστημικές» ταχύτητες στα εργομετρικά στα οποία υποβλήθηκε, με το RUN'IX να βγάζει στη δημοσιότητα την προπόνηση(*) του εξαιρετικού δρομέα.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Isaac Kimeli ξεκίνησε να τρέχει με ταχύτητα 14 χιλιομέτρων την ώρα και ανέβαζε ταχύτητα σταθερά ενός επιπλέον χιλιομέτρου το λεπτό. Οι μετρήσεις του έδειξαν πως έφτασε έως και 26 χιλιόμετρα την ώρα, ή αλλιώς είχε σταθερό paceστο 3:29 ανά χιλιόμετρο για 12 λεπτά! Αξίζει να αναφερθεί πως ο ευρωπαίος πρωταθλητής έτρεξε και ένα χιλιόμετρο σε 2 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα. Πραγματικά εντυπωσιακός!

Να σημειωθεί πως ο Kimeli έχει ατομικό ρεκόρ 28:17 λεπτά στα 10 χιλιόμετρα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που δημοσίευσε η σελίδα RUN'IX:

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.