Τριετής αποκλεισμός στον νικητή του μαραθωνίου του Ζάγκρεμπ, Hosea Kimeli, λόγω ντόπινγκ

 Runbeat Team   12:04 20-01-2024  

Τριετής αποκλεισμός στον νικητή του μαραθωνίου του Ζάγκρεμπ, Hosea Kimeli, λόγω ντόπινγκ


Στη μακρά λίστα με τους Κενυάτες δρομείς που βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες προστέθηκε ο νικητής του μαραθωνίου του Ζάγκρεμπ το 2023, Hosea Kimeli.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσε που εξέδωσε η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU), ο 33χρονος Κενυάτης πρωταθλητής τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό και όλα τα αποτελέσματά του από τις 8 Οκτωβρίου 2023 διαγράφονται.

Ο Kimeli βρέθηκε θετικός στην ουσία EPO που ανήκει στην κατηγορία S2 Peptide Hormones, Growth Factors, Related Substances and Mimetics.

 

Ο αθλητής απέτυχε να αποδείξει ότι η παραβίαση των κανόνων ντόπινγκ δεν ήταν σκόπιμη κι έτσι τιμωρήθηκε. Παρόλα αυτά του επιβλήθηκε τριετής και ότι τετραετής αποκλεισμός καθώς αποδέχτηκε έγκαιρα ότι όντως είχε κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας και αποδέχτηκε την κύρωση.

Με βάση την τιμωρία του διαγράφεται από το βιογραφικό του η νίκη του στο Ζάγκρεμπ το 2023. Εκτός από τον Kimeli, ποινή αποκλεισμού τριών ετών επιβλήθηκε στον επίσης Κενυάτη Ayub Kiptum καθώς βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία τεστοστερόνη.