Ιστορική επίδοση στο ντεμπούτο του στα 10 χιλιόμετρα ο Kimeli – Πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο

 Runbeat Team   12:00 06-05-2021  

Ιστορική επίδοση στο ντεμπούτο του στα 10 χιλιόμετρα ο Kimeli – Πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο


Ο Isaac Kimeli έτρεξε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίσημο αγώνα στα 10 χιλιόμετρα και τα δύο επιτεύγματά του είναι αξιοσημείωτα. Ο Βέλγος δρομέας αγωνίστηκε στον αγώνα που έγινε στην Στοκχόλμη, σημειώνοντας χρόνο 27:22:50, δηλαδή τον δεύτερο καλύτερο στo Βέλγιο, πίσω μόνο από τον χρόνο που είχε κάνει ο Mohammed Mourhit το μακρινό 1999, δηλαδή πέντε χρόνια μετά τη γέννηση του Kimeli (26:52.30).

Eκτός από την εξαιρετική του επίδοση, ο Kimeli πήρε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού, καθώς ο χρόνος του ήταν εντός του ορίου των 27:28:00. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Kimeliθα αγωνιστεί και στα 5.000 μέτρα στο Τόκιο, καθώς έχει «πιάσει» κι εκεί το όριο.

 

Για την μεγάλη του επίδοση μίλησε μετά το τέλος του αγώνα ο Βέλγος δρομέας μεσαίων αποστάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν περίμενε να κάνει τέτοιο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, ο Isaac Kimeli δήλωσε: «Ξεκίνησα χωρίς να έχω εμπειρία και πέρασα τα 5.000 μέτρα σε 13:45. Τότε σκέφτηκε ότι ο τερματισμός μου θα αργούσε πολύ ακόμα. Επιπλέον, από τη στιγμή που ο pacemaker μου είχε εξαφανιστεί, έπρεπε να πιέσω περισσότερο. Ήταν αρκετά δύσκολο. Δυσκολεύτηκα αρκετά μεταξύ του 7ου και του 8ου χιλιομέτρου, αλλά ευτυχώς ο προπονητής μου ο Tim ήταν εκεί για να με ενθαρρύνει.

Στο τελευταίο χιλιόμετρο ένιωσα ξαφνικά πολύ φρέσκος. Στην πραγματικότητα ήθελα να ξεκινήσω να επιταχύνω στα 600 μέτρα πριν από το τέλος. Όσο έτρεχα σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω καλύτερο χρόνο από τον Bashir Abdi και αυτό μου έδωσε φτερά. Έτρεξα τον τελευταίο γύρο σε 56 δευτερόλεπτα, που για το ντεμπούτο μου είναι σίγουρα εντάξει χρόνος. Όταν τερμάτισα πραγματικά δεν το περίμενα. Πήγα στην Στοκχόλμη με την ιδέα ότι θα έπρεπε απλά να… περπατήσω για να δω τι θα γίνει».