Insight View: Στην τελική ευθεία για το Τόκιο ο Bashir Abdi (Vid)

 Runbeat Team   9:32 05-07-2021  

Insight View: Στην τελική ευθεία για το Τόκιο ο Bashir Abdi (Vid)


Με περίπου ένα μήνα να απομένει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Bashir Abdi προετοιμάζεται πυρετωδώς για να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός κι έτοιμος. Ο πολιτογραφημένος ως Βέλγος αθλητής, θα αγωνιστεί στον μαραθώνιο του Σαπόρο τον Αύγουστο.

 

Ο Abdi έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση στο κομμάτι των μεγάλων αποστάσεων τα τελευταία χρόνια, κάτι για το οποίο είχε μάλιστα μιλήσει και στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Runbeat. Με την επίδοση του 2:04:49 στο Τόκιο τον Μάρτιο του 2020, ο Abdi έφτασε ανάμεσα στους κορυφαίους δρομείς του κόσμου και όπως είπε, η αλλαγή του προπονητή έπαιξε μεγάλο ρόλο. «Άλλαξα προπονητή, από το 2018 με καθοδηγεί ο Gary Lough, σύζυγος της πρώην κατόχου ρεκόρ στον μαραθώνιο (Paula Radcliffe). Επίσης είχα στο παρελθόν πολλούς τραυματισμούς και προσπαθώ να μην κάνω τα ίδια λάθη ξανά. Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι μεγαλώνοντας έρχεται η σοφία. Παράλληλα διαβιώ σε προπονητικό καμπ που βρίσκεται σε υψόμετρο σχεδόν όλο τον χρόνο», είχε πει μεταξύ άλλων.

Τον τελευταίο καιρό δουλεύει σκληρά, έχοντας μάλιστα φτάσει στο σημείο να τρέχει 29 χιλιόμετρα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και να το συνδυάζει με… τριπλό antidoping test. Ο έμπειρος δρομέας μάλιστα είχε καταφέρει να πάρει τη δεύτερη θέση με 27:24.41 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο των 10.000 μέτρων.

Ο γεννημένος στη Σομαλία δρομέας δημοσίευσε (*) ένα βίντεο από πρόσφατη προπόνησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, δείχνοντας πως το Σαπόρο βρίσκεται διαρκώς στο μυαλό του.

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.