Κατερίνα Στεφανίδη: «Είμαι καλά και σε θέση να κάνω ακόμη και πανελλήνιο ρεκόρ»

 Runbeat Team   10:22 18-07-2022  

Κατερίνα Στεφανίδη: «Είμαι καλά και σε θέση να κάνω ακόμη και πανελλήνιο ρεκόρ»


Μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στο βάθρο η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, ωστόσο, η ίδια δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την απόδοσή της και αισιόδοξη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Μόναχο (δες λεπτομέρειες ΕΔΩ).

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε ρεκόρ σεζόν ξεπερνώντας τα 4.70μ. και όπως είπε: «Οι συνθήκες ήταν καλές και είχε αρκετό ευνοϊκό άνεμο. Το περίμενα ότι αρκετές αθλήτριες θα ανέβουν ψηλά, όταν είδα τον αέρα. Είμαι ευχαριστημένη για το φετινό ρεκόρ, είμαι όμως καλά και σε θέση να κάνω ακόμη και πανελλήνιο ρεκόρ. Σήμερα δεν ήμουν καλά. Ένιωθα βαριά, το κατάλαβα από το ζέσταμα. Στο 4.80μ. επέλεξα να αφήσω τις άλλες δύο προσπάθειες, κυρίως γιατί είχα ανάγκη να ξεκουραστώ από τα διαδοχικά άλματα και να συγκεντρωθώ. Αν είχα κάνει το 4.85μ. θα ήταν 20 εκατοστά φετινό ρεκόρ. Ωστόσο αυτό το ύψος ήταν στις δυνατότητές μου», είπε η Στεφανίδη, που αναφέρθηκε και στους υποστηρικτές που είχε στις εξέδρες του σταδίου. «Είχα πολλούς φίλους, είχα οικογένεια, αλλά και ανθρώπους από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, που με στήριζαν επειδή ήξεραν πως σπούδασα εκεί, ήταν πολύ όμορφα», κατέληξε.

Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και στον προπονητή της και σύζυγό της Μίτσελ Κρίερ, ο οποίος της έκανε μια ζεστή αγκαλιά με το τέλος του τελικού. «Είναι αρκετά περήφανος για εμένα. Από μια σχετικά μέτρια χρόνια μπήκαμε τελικό στο Παγκόσμιο και κατέκτησα την 5η θέση. Είναι αρκετά νωρίς για εμένα να βγάλω αυτή την εποχή μεγάλα άλματα, καθώς συνήθως προετοιμαζόμαστε για τα μεγάλα γεγονότα τον Αύγουστο. Ωστόσο πριν το Παγκόσμιο κατάφερα να κάνω μια πολύ καλή προετοιμασία. Θέλω να ελπίζω πως στο Μόναχο θα λέμε άλλα πράγματα. Πριν το Ευρωπαϊκό θα συμμετάσχω στο Diamond League του Μονακό», είπε η αθλήτρια.