Kosgei και Kitata θα υπερασπιστούν τους τίτλους τους στο Λονδίνο

 Runbeat Team   11:30 14-08-2021  

Kosgei και Kitata θα υπερασπιστούν τους τίτλους τους στο Λονδίνο


Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ (2:14.04) Brigid Kosgei αλλά και ο Αιθίοπας Shura Kitata θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους στον μαραθώνιο του Λονδίνου που θα γίνει τον Οκτώβριο. Τα νέα έκαναν γνωστά οι διοργανωτές του μαραθωνίου, με σχετική ανακοίνωσή τους.

 

Η Kosgei προέρχεται από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον μαραθώνιο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πλέον στοχεύει στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της στην Βρετανική πρωτεύουσα. «Η νίκη μου πέρυσι ήταν πολύ ξεχωριστή, κυρίως σε σχέση με όσα περνούσε ο κόσμος εκείνη την περίοδο. Ελπίζω να πάω ξανά σε πολύ καλή φόρμα και να κερδίσω για τρίτη συνεχόμενη φορά» τόνισε στις δηλώσεις της η Κενυάτισσα Kosgei.

Από την άλλη, ο Shura Kitata δεν κατάφερε να τερματίσει στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς επηρεάστηκε πάρα πολύ από τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία στο Σαπόρο, όμως είπε ότι είναι υγιής και έτοιμος να επιστρέψει.

«Έχω βάλει στο μυαλό μου ότι πρέπει να τρέξω γρήγορα και καλύτερα από πέρυσι και ανυπομονώ να δω εάν θα καταφέρω να επαναλάβω τη νίκη μου και να γράψω ιστορία» είπε μεταξύ άλλων ο δρομέας από την Αιθιοπία.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.