Ξεπέρασαν τις 10.000 οι συμμετοχές στον Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος» και τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

 Runbeat Team   13:52 01-11-2021  

Ξεπέρασαν τις 10.000 οι συμμετοχές στον Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος» και τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης


Περισσότεροι από 10.000 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διπλή δρομική γιορτή της Βορείου Ελλάδας, τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» - bwin και τον 9ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι μα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου.

Ο αριθμός αυτός μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο καθώς η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι θα διατεθούν επιπλέον θέσεις, τόσο για τον «Νυχτερινό», όσο και για τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας», στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), στο Περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ., καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από Δευτέρα 15 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, εκτός της 17ης Νοεμβρίου. Οι δρομείς κατά την εγγραφή τους θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εν ισχύ πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής των δύο διοργανώσεων.

 

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς που έχουν ήδη εγγραφεί υπάρχουν και αρκετά ηχηρά ονόματα του δρομικού κινήματος. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο παλιός πρωταθλητής της κωπηλασίας και νυν αθλητής-σύμβολο των υπεραποστάσεων Γιάννης Κουρκουρίκης, ο οποίος μιλώντας στους διοργανωτές τόνισε: «Στην Αθήνα ο Αυθεντικός και ο Ημιμαραθώνιος και στη Θεσσαλονίκη ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» και ο Νυχτερινός είναι τα κορυφαία events. Για τη Θεσσαλονίκη η αξία των αγώνων έχει φανεί από το πλήθος κόσμου που συμμετέχει. Το κρίνει ο κόσμος. Το στοίχημα κερδήθηκε και η συμμετοχή τα λέει όλα. Ειδικά ο Νυχτερινός άφησε σφραγίδα. Ένα κέντρο της πόλης μόνο για δρομείς. Ο κόσμος το ευχαριστιέται και το ζητάει. Θα ξανάρθει ο κόσμος γιατί από αυτούς τους αγώνες έμαθε να βγαίνει στους δρόμους. Φωτισμένη παραλία, το αντάμωμα των δρομέων στο πήγαινε-έλα... Το φιλέτο της πόλης αφιερωμένο στους δρομείς. Όσοι το έχουν κάνει θα το ξανακάνουν...».

Ερωτηθείς για τα συναισθήματα που δημιουργούνται όταν στην τελική ευθεία αντικρίζει τον Λευκό Πύργο επισήμανε ότι «είναι ιστορική διαδρομή. Πάντα την είχα στο μυαλό μου. Ιδιαίτερη διαδρομή με φοβερή οργάνωση. Από το άγαλμα στο άγαλμα. Έχει μάκρος, δεν είναι κυκλική... Στην ουσία είναι ένας αγώνας που ένωσε την ιστορία. Ειδικά όταν μπαίνω στην τελική ευθεία και βλέπω τον Λευκό Πύργο νιώθω αυτά που ένιωθα και πιτσιρικάς:Μια ικανοποίηση, έναν ενθουσιασμό».

Οι δύο διοργανώσεις αποτελούν τακτικά μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνονται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελούν επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Διεθνής Μαραθώνιος. Παράλληλα τελούνται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζονται επίσης από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους www.thesshalfmarathon.org, www.atgm.gr, www.alexanderthegreatmarathon.org.