Ξέσπασμα Bekele για τον αποκλεισμό του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   12:30 29-04-2021  

Ξέσπασμα Bekele  για τον αποκλεισμό του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Ο Kenenisa Bekele δεν είναι ο μόνος από τους αξιοσημείωτους αθλητές που θα χάσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς όπως αναφέρει το LetsRun.com, οι Birhanu Legese και Mule Wasihun αναμένεται επίσης να μην λάβουν μέρος στα Trials της Αιθιοπίας. Ο λόγος είναι το πόσο έντονος πρόκειται να είναι ο αγώνας, καθώς αντί για μαραθώνιο, οι δρομείς θα κληθούν να τρέξουν 35 χιλιόμετρα, γεγονός το οποίο μπορεί να μην τους επιτρέψει να τρέξουν και στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

 

Ο Bekele είναι ανάμεσα στα φαβορί για διάκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όμως ζητάει από την Ομοσπονδία της Αιθιοπίας να τον συμπεριλάβει στην ομάδα για το Τόκιο, ενώ παράλληλα ξεσπά για την μη επιλογή του στην ομάδα του Ρίο. Στα 39 του πλέον, και με δεδομένο ότι θα είναι 42 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ο Αιθίοπας δρομέας θέλει να διεκδικήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στον Μαραθώνιο στο Τόκιο, ενώ δεν έχει σκοπό να τρέξει ούτε στα Trials των 10.000 μέτρων στο Hengelo.

Ο Kenenisa Bekele διαμαρτυρήθηκε προς την Ομοσπονδία της Αιθιοπίας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πριν από πέντε χρόνια, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, μου απαγορεύτηκε να αγωνιστώ στον μαραθώνιο εκ μέρους της χώρας μου και αποκλείστηκα από τον αγώνα. Λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο αγώνας επεκτάθηκε για ένα χρόνο και μερικούς μήνες αργότερα. Η ομοσπονδία εξέδωσε νέο νόμο για να επιλέξει τον καλύτερο μαραθωνοδρόμου στη χώρα. Δεν πίστευα ότι ο προκριματικός διαγωνισμός δεν οφείλεται στην έλλειψη χρόνου και ότι ο χρόνος του τουρνουά θα ήταν πολύ σύντομος και θα έβλαπτε τους αθλητές. Αλλά είμαι περισσότερο από ποτέ υγιής και ικανός να ανταγωνιστώ σε οποιονδήποτε διαγωνισμό θέλει η χώρα μου».