Με τρεις μεγάλες απουσίες αναμένεται να γίνουν τα Ολυμπιακά Trials της Αιθιοπίας

 Runbeat Team   17:01 28-04-2021  

Με τρεις μεγάλες απουσίες αναμένεται να γίνουν τα Ολυμπιακά Trials της Αιθιοπίας


Τα Ολυμπιακά Trials της Αιθιοπίας στον Μαραθώνιο πρόκειται να γίνουν διαφορετικά από ότι είχαν αρκετά προγραμματιστεί. Ο Μαραθώνιος μίας εκ των χωρών που θα πρωταγωνιστήσουν στο Τόκιο είχε προγραμματιστεί αρχικά στην Γενεύη της Ελβετίας, όμως λόγω των φόβων που υπάρχουν για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό, τελικά μεταφέρθηκε στην Sebeta, μια πόλη γύρω στα 15 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Addis Ababa. Ο αγώνας επίσης «πήγε» μία μέρα νωρίτερα και θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Μαΐου, αντί για την Κυριακή 2/5, ενώ δεν θα είναι καθαρά Μαραθώνιος, αλλά ένας αγώνας 35 χιλιομέτρων.

 

Αφού λοιπόν λύθηκε το θέμα με την διεξαγωγή και τον προγραμματισμό των Trials, τα δεδομένα άλλαξαν τις τελευταίες μέρες και αναμένεται να λείψουν τρεις από τους κορυφαίους άνδρες μαραθωνοδρόμους που θα λάμβαναν μέρος. Συγκεκριμένα, εκτός θα μείνει ο Kenenisa Bekele (τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, δεύτερος γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών), ο Mosinet Geremew (ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής, προσωπικό ρεκόρ με 2:02:55), αλλά και ο Birhanu Legese (προσωπικό ρεκόρ  2:02:48). Οι τρεις αυτοί αθλητές συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να μην τρέξουν στα Trials λόγω του ρίσκου που υπάρχει να τραυματιστούν.

Έτσι, εάν απουσιάσουν οι Bekele, Geremew και Legese, αυτοί που μένουν είναι οι Sisay Lemma, Lelisa Desisa, and Shura Kitata, όμως πιθανότατα θα αγωνιστούν και οι Mule Wasihun (2:03:16 pb), Getaneh Molla (2:03:34 pb) και Kinde Atanaw (2:03:51 pb). Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα πάρουν οι τρεις πρώτοι κάθε αγώνα, δηλαδή σε άνδρες και γυναίκες θα έχουμε συνολικά 6 «εισιτήρια». Στις γυναίκες αναμένεται να αγωνιστούν οι Roza Dereje, Birhane Dibaba, Degitu Azimeraw, Zeineba Yimer, Tigist Girma και Ashete Bekere, με τον αγώνα να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω του επιπέδου των αθλητών που θα λάβουν μέρος.