Κώστας Χουβαρδάς: «Σημασία δεν έχει το Γκίνες, αλλά η μεγάλη μου προσπάθεια»

 Runbeat Team   13:01 14-11-2022  

Κώστας Χουβαρδάς: «Σημασία δεν έχει το Γκίνες, αλλά η μεγάλη μου προσπάθεια»


Ο Κώστας Χουβαρδάς ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Μπορεί να μην κέρδισε κάποιο μετάλλιο, ούτε καν τερμάτισε μέσα στην πρώτη δεκάδα, αλλά το μεγάλο στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του κερδήθηκε.

 

Κατάφερε να τερματίσει κάτω από τρεις ώρες και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι το όνομά του θα γραφτεί στο ρεκόρ Γκίνες. Δεν είναι και λίγο πράγμα να καταφέρνεις να τερματίσεις σε επτά εβδομάδες, επτά μαραθωνίους σε χρόνο κάτω από τις τρεις ώρες. Η πρώτη του ανάρτηση στη σελίδα που διατηρεί στα social media αμέσως μετά το επίτευγμά του λέει πολλά και κυρίως τονίζει ότι σημασία δεν έχει το Γκίνες, αλλά η τεράστια προσπάθεια που ο ίδιος κατέβαλε. Πιο αναλυτικά έγραψε:

«Αυτό το ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Ακριβώς όπως το είχα ονειρευτεί πριν ένα χρόνο!

Ο αγώνας δε με δυσκόλεψε πουθενά. Σαν να πέταξα και να βρέθηκα από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο.

2.54 στην Αθήνα και τέλος της μεγάλης μου προσπάθειας.

7/7 και πάμε τώρα να περάσουμε τη δαιδαλώδη διαδικασία της κατοχύρωσης του ρεκόρ Γκίνες που θα χρειαστεί αρκετό καιρό με βάση το πρωτόκολλο».

Παρ’ όλα αυτά δε θα ήθελα να δίνεται τόση έμφαση στο ρεκόρ Γκίνες που είναι απλά επικοινωνιακά «πιασάρικο» αλλά, ανεξάρτητα από αυτό, στην ίδια την αναγνώριση της προσπάθειας!

Σας Ευχαριστώ από καρδιάς για την υπερβολική στήριξη στο πρόσωπο μου.

Πραγματικά ήταν πολύ συγκινητική για μένα η μέρα αυτή.

Δεν θέλω να γράψω πολλά γιατί δεν ξέρω τι να πρωτογράψω και ποιον να ευχαριστήσω πρώτο. Θα το κάνω όμως τις επόμενες μέρες.

Θα ξεκουραστώ λίγο και θα σκεφτώ κάτι καινούριο και αναλογικά μεγαλύτερο…».