Με στόχο τα τρία μετάλλια στο Τόκιο οι τρεις κορυφαίοι Κενυάτες μαραθωνοδρόμοι

 Runbeat Team   14:00 10-07-2021  

Με στόχο τα τρία μετάλλια στο Τόκιο οι τρεις κορυφαίοι Κενυάτες μαραθωνοδρόμοι


Το απόλυτο 3/3 στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων πρόκειται να κυνηγήσουν οι τρεις Κενυάτες δρομείς που θα λάβουν μέρος στον μαραθώνιο του Σαπόρο που θα γίνει στις 8 Αυγούστου.

Με τον ανταγωνισμό να είναι τεράστιος, ειδικά από τους Αιθίοπες δρομείς, οι Amos Kipruto, Lawrence Cherono, αλλά και ο κορυφαίος Eliud Kipchoge φωτογραφήθηκαν μαζί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι τρεις δρομείς θα εκπροσωπήσουν την Κένυα στον μαραθώνιο του Σαπόρο σίγουρα θα έχει περάσει από το μυαλό τους το να ανέβουν και οι τρεις στο βάθρο, κάτι πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

 

Στην αποστολή της μεγάλης «αντιπάλου», Αιθιοπίας, έχουν συμπεριληφθεί οι Shura Kitata (νικητής των Trials μαραθωνίου της χώρας), Lelisa Desisa (παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής στους major μαραθωνίους της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης) και ο Sisay Lemma, που έχει καταφέρει να πάρει τρεις τρίτες θέσεις στους μαραθωνίους του Λονδίνο, του Τόκιο και του Βερολίνου.

Εκτός από τους δρομείς της Αιθιοπίας όμως, οι Κενυάτες αθλητές θα τεθούν αντιμέτωποι και με άλλα μεγάλα ονόματα στον δρόμο για την διάκριση, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο Henrik Pfeiffer, o Galen Rupp, o Abdi Abdirahman, o Amanal Petros, αλλά και πολλοί άλλοι δρομείς.