Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου

 Runbeat Team   20:17 17-03-2021  

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου


Δώδεκα είναι οι πόλεις από όλο τον κόσμο που έχουν δείξει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν το πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου (World Athletics Road Running), το οποίο έχει προγραμματιστεί για το 2023 κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα (17/3) από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αθλητισμού.

Στόχος αυτής της νέας διοργάνωσης είναι να ενώσει τη διεθνή κοινότητα που τρέχει και να διοργανώσει ένα αθλητικό γεγονός όπου θα μπορεί να αγωνιστεί τόσο η ελίτ των δρομέων όσο και όσοι υποστηρίζουν τον μαζικό αθλητισμό.

 

Το νέο αυτό πρωτάθλημα έχει εγκριθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και πόλεις από όλο τον κόσμο έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον να το φιλοξενήσουν το 2023. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει αγώνες ελίτ στα 5χλμ και στον ημιμαραθώνιο, ενώ θα υπάρχουν ξεχωριστοί αγώνες για τον μαζικό αθλητισμό. Παράλληλα θα διεξαχθεί ένα φεστιβάλ αθλητισμού, το οποίο θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα περιλαμβάνει αγώνες παρκούρ, εκθέσεις υγείας και φυσικής κατάστασης, αλλά και σεμινάρια με σημαντικά αθλητικά θέματα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία περιμένει πλέον τις επίσημες προτάσεις των πόλεων ως της 1η Ιουνίου και τον Ιούλιο θα ανακοινώσει ποια θα το αναλάβει.