Μοναδική Ντρισμπιώτη, τρίτη στον κόσμο στα 35χλμ βάδην στη Βουδαπέστη!

 Πάνος Κατσαρός   10:44 24-08-2023  

Μοναδική Ντρισμπιώτη, τρίτη στον κόσμο στα 35χλμ βάδην στη Βουδαπέστη!


Ακόμα μία τεράστια επιτυχία για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, στα 35 χιλιόμετρα των γυναικών!

Η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση του μεγάλου αγώνα που έγινε το πρωί της Πέμπτης (24/08) και δεν κατάφερε καμία αθλήτρια να την περάσει, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μετά από μία επική μάχη!

 

Η Ντρισμπιώτη τερμάτισε σε 2:43.22, δίνοντας στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στην διοργάνωση της Βουδαπέστης, ενώ και η ίδια κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με την Αντιγόνη να τερματίζει στην τρίτη θέση, με την Ελληνική σημαία στα χέρια της!

Η Ελληνίδα μετά την 4η θέση πέρυσι στο Όρεγκον κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το πρώτο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση σε οποιαδήποτε απόσταση του βάδην. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς μακριά από το σπίτι της σε προετοιμασίες στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα γι΄ αυτή τη διοργάνωση. Ο αγώνας των 35χλμ. έγινε με αρκετά δύσκολες συνθήκες, αφού η ζέστη ήταν αρκετή όπως και η υγρασία. Η Ελληνίδα είχε κοντά της πολλούς Έλληνες που βρέθηκαν στην πλατεία Ηρώων, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής, ανάμεσα σε αυτούς και μέλη της οικογένειας της.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η εκπληκτική Maria Perez από την Ισπανία με χρόνο 2:38:40 που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την επίσης εξαιρετική Kimberly Garcia Leon με 2:43:22.

Η Κυριακή Φιλτισάκου τερμάτισε στην 26η θέση με χρόνο 3:02:16, ενώ δυστυχώς η Όλγα Φιάσκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα της στο 22ο χιλιόμετρο. Η αθλήτρια είχε μια πτώση στη διάρκεια της κούρσας και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει.