O «ακριβοπληρωμένος» μαραθώνιος του Ελντορέτ δεν είναι αυτό που περιμένατε (Vid)

 Runbeat Team   20:00 12-04-2022  

O «ακριβοπληρωμένος» μαραθώνιος του Ελντορέτ δεν είναι αυτό που περιμένατε (Vid)


O μαραθώνιος του Ελντορέτ αποτελεί έναν από τους πιο «ακριβοπληρωμένους» μαραθώνιους της Αφρικής, λόγω των πολλών χρημάτων που λαμβάνουν οι νικητές του ως έπαθλο.

 

Ενδεικτικά, το συνολικό ποσό που μοιράζεται στους πρώτους δρομείς που τερματίζουν στον αγώνα ξεπερνάει τα 140.000 ευρώ.

Ο αγώνας της Κένυας μπορεί να φαντάζει για πολλούς ως ένας φανταχτερός διεθνής αγώνας, όμως μέσα από ένα σύντομο βίντεο από την εκκίνηση, μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε στον τομέα της οργάνωσης.





Σε κάθε περίπτωση όμως, ο αγώνας του Ελντορέτ αποτελεί πολύ υψηλού επιπέδου με βάση τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος, καθώς ακόμα και από τα λίγα δευτερόλεπτα της εκκίνησης γίνεται αντιληπτό ότι αγωνίζονται αθλητές με εξαιρετικούς χρόνους.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Victor Kipchirchir, που διατήρησε τον τίτλο του με χρόνο 2:13:10, αφήνοντας πίσω του τον Michael Mutai με 2:13:23 και τον Josphat Bett με 2:13:58.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Emily Chebet που σημείωσε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 2:29:57, με την Shyline Jepkorir να παίρνει την δεύτερη θέση με χρόνο 2:30:13 και την Lilian Jelagat την τρίτη με 2:30:23.

Δείτε το βίντεο: