Ο Jacobs αρνείται τις επαφές με πρώην διατροφολόγο του που εμπλέκεται με απαγορευμένες ουσίες

 Runbeat Team   13:15 09-08-2021  

Ο Jacobs αρνείται τις επαφές με πρώην διατροφολόγο του που εμπλέκεται με απαγορευμένες ουσίες


Ο Lamont Marcell Jacobs που κατέκτησε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο Τόκιο είπε το Σάββατο ότι πλέον δεν συνεργάζεται με τον διατροφολόγο που είχε πριν λίγο καιρό, καθώς εκείνος, ο Giacomo Spazzini φέρεται να διερευνήθηκε για σύνδεση με απαγορευμένες ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση των αθλητών.

Ο Jacobs έγινε ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει στα 100 μέτρα των ανδρών, σημειώνοντας Ευρωπαϊκό ρεκόρ με 9.80, τρέχοντας για πρώτη φορά την απόσταση σε κάτω από 10 δευτερόλεπτα φέτος. Ο Ιταλός ήταν επίσης μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4x100 μ. της χώρας του, που πήρε κι εκεί το χρυσό με έναν φοβερό αγώνα.

 

«Λοιπόν, αυτό είναι κάτι με το οποίο δεν εμπλέκομαι, καθώς από την πρώτη στιγμή που έμαθα για ότι κατηγορείται γι’ αυτά τα πράγματα σταμάτησα να δουλεύω μαζί του», τόνισε ο Jacobs σχετικά με τον Spazzini.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο άνδρες σταμάτησαν να συνεργάζονται τον Μάρτιο, όταν κυκλοφόρησαν οι κατηγορίες για την εμπλοκή του Spazzini στο doping αθλητών. Η υπόθεση είναι «ανοικτή» από το 2019 και μένει να δούμε που θα οδηγηθεί στο άμεσο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή τόνισε ότι δεν μπορεί να θέσει σε αμφιβολία τη νίκη του Jacobs και ότι τα ρεπορτάζ διαφόρων μέσων όσον αφορά την σχέση του με τον Spazzini είναι «ενοχλητικά και δυσάρεστα».

«Τι μπορώ να πω; Δουλεύω πολύ σκληρά και για πολύ καιρό. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια συμπαγή ομάδα, η οποία μπόρεσε να έρθει μαζί μου σε αυτό το όμορφο ταξίδι, και εδώ είμαστε με αυτά τα δύο χρυσά μετάλλια» είπε ο Jacobs.

Πηγή: Reuters