Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου

 Runbeat Team   15:02 04-11-2021  

Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου


Έγιναν γνωστές οι συμμετοχές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τον τίτλο θα διεκδικήσουν 55 άνδρες και 25 γυναίκες, με την διοργάνωση να επιστρέφει φέτος μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας.

Στους άνδρες το παρών θα δώσει ο νικητής στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ), που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα. Ο αθλητής έπικράτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

 

Από κοντά και ο Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ), που έδειξε σε καλή κατάσταση πριν λίγες ημέρες στα 10χλμ. στη διοργάνωση των Τρικάλων. Θέση εκκίνησης με υψηλές προσδοκίες θα πάρει και ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων) - νικητής σε τέσσερις διοργανώσεις - αλλά και ο τρίτος του 2019 Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός). Στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) αποτελεί το πρώτο όνομα και φαντάζει ως το φαβορί για την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Σε καλή κατάσταση είναι και η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), δεύτερη πριν λίγες ημέρες στο Πρωτάθλημα των Τρικάλων στα 8χλμ. Γυναικών.

Από τις 25 αθλήτριες που θα πάρουν θέση εκκίνησης στον Μαραθώνιο, καμία δεν έχει αναδειχθεί νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου δρόμου.