Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου 2023: Ανακοινώθηκαν οι διαδρομές του μαραθωνίου και του βάδην (Vid)

 Runbeat Team   16:08 23-02-2023  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου 2023: Ανακοινώθηκαν οι διαδρομές του μαραθωνίου και του βάδην (Vid)


H Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου έδωσε στη δημοσιότητα την διαδρομή του μαραθωνίου, αλλά και του βάδην του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου 2023 που θα διεξαχθεί στην Βουδαπέστη από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου. Έξι διαφορετικά αγωνίσματα, τρία για τις γυναίκες και τρία για τους άνδρες θα γίνουν στους δρόμου της Ουγγρικής πρωτεύουσας, με τους βαδιστές να αγωνίζονται στα 20 και τα 35 χιλιόμετρα βάδην και τους δρομείς στον μαραθώνιο.

 

Η εβδομάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα ξεκινήσει το πρωί της 19ης Αυγούστου με τον αγώνα των 20 χιλιομέτρων βάδην των ανδρών, ενώ μία μέρα αργότερα, οι γυναίκες θα αγωνιστούν στους δρόμους της Βουδαπέστης για το ίδιο αγώνισμα. Στις 24 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι αγώνες των 35 χιλιομέτρων βάδην, ενώ στις 26 θα έχουμε τον μαραθώνιο των γυναικών. Μία μέρα αργότερα, ο μαραθώνιος των ανδρών θα «κλείσει» την διοργάνωση.

Οι διαδρομές θα ξεκινούν και θα ολοκληρώνονται στην Πλατεία Ηρώων, μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης, σε ένα πολύ όμορφο σημείο. Οι αγώνες βάδην θα γίνουν σε loops 1 και 2 χιλιομέτρων, ενώ ο μαραθώνιος σε ένα loop 10 χιλιομέτρων, το οποίο οι αθλητές θα ολοκληρώσουν 4 φορές και θα περνάει από τον Δούναβη, το κέντρο και άλλες ιστορικές τοποθεσίες της Βουδαπέστης.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις διαδρομές: