Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Χαμηλή πτήση, αλλά πτήση τελικού από τον Μίλτο Τεντόγλου (vid)

 Runbeat Team   7:57 16-07-2022  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Χαμηλή πτήση, αλλά πτήση τελικού από τον Μίλτο Τεντόγλου (vid)


Ένα μετάλλιο σε μία ακόμη πολύ σπουδαία διοργάνωση θα διεκδικήσει ο Μίλτος Τεντόγλου καθώς με άλμα στα 8.03μ. προκρίθηκε στον τελικό του μήκους που θα διεξαχθεί ξημερώματα Κυριακής (04:20) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι εκτέλεσε και τα τρία άλματά του καθώς δεν κατάφερε με την πρώτη το στόχο του κάτι σπάνιο για τον ίδιο. Ξεκίνησε με το άλμα στα 8.03μ., ενώ ήταν άκυρος στο δεύτερο και τρίτο άλμα που επιχείρησε πράγμα επίσης σπάνιο γι’ αυτόν.

 

Ο 24χρονος προκρίθηκε με την Πέμπτη καλύτερη επίδοση στα προκριματικά. Καλύτερος όλων ήταν ο Γιούκι Χασιόκα με 8.18μ. (0,4) και ακολούθησε ο νικητής στο παγκόσμιο κλειστού του 2016 Μάργκις Ντεντί (ΗΠΑ) με 8.16μ. (0,2) και ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) με 8.10μ. (0,7). Μπροστά από τον Τεντόγλου ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους τόσο ο Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) με 8.09μ., όσο και ο Ισπανός Καθέρες με 8.03μ. (0,1).

Ο Τεντόγλου ταξίδεψε στο Γιουτζίν με φετινό ρεκόρ 8.36μ. στη θερινή και 8.55μ. στη χειμερινή σεζόν, αλλά και μια σειρά από εξαιρετικά σταθερές εμφανίσεις με επιδόσεις πάνω από τα 8.20 μέτρα.

Οι αθλητές που προκρίθηκαν στον τελικό

Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 8.18

Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 8.16

Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8.10

Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 8.09

Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8.03

Μίλτος Τεντόγλου 8.03

Σρεσανκάρ (Ινδία) 8.00

Χένρι Φρέιν (Αυστραλία) 7.99

Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 7.98

Γιανάν Γουανγκ (Κίνα) 7.98

Στέφαν ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) 7.94

Μάικελ Μασό (Κούβα) 7.93

“Περίεργος ο διάδρομος”

Προβληματισμένος με το διάδρομο στο σκάμμα του μήκους, που του δημιούργησε δυσκολίες στη φόρα του, εμφανίστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στις δηλώσεις του, με το τέλος του προκριματικού.

«Το 8,03 μ. φαινόταν ότι ήταν αρκετό για να με βάλει τελικό, ωστόσο επέλεξα να μείνω στον αγώνα γιατί δεν ένιωθα καλά τη φόρα μου. Ο διάδρομος είναι αρκετά περίεργος, είπα να δοκιμάσω για να δω τι μπορώ να αλλάξω. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο διαφορά στη φόρα μου. Στον τελικό χρειάζομαι ένα καλό πάτημα και να μη χρειαστεί να σταματήσω πάνω στη βαλβίδα. Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά», είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε για τα αποτελέσματα του προκριματικού. «Τα αποτελέσματα του προκριματικού δεν είναι αντιπροσωπευτικά, καθώς ο αγώνας είναι διαφορετικός. Υπάρχουν καλοί άλτες στον τελικό και θα γίνει ένας καλός αγώνας».

Ο Τεντόγλου στον τελικό θα έχει στη διάθεση του και τις έξι προσπάθειες και μαζί το χρόνο να βρει το πάτημα κι ένα μεγάλο άλμα. Άλλωστε πρόκειται για έναν αθλητής που κυνηγά τα μεγάλα άλματα στις τελευταίες προσπάθειες.