ΠΕΠΚΑ: «Στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ δεν τηρήθηκε καμία δημοκρατική διαδικασία»

 Runbeat Team   9:27 23-12-2022  

ΠΕΠΚΑ: «Στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ δεν τηρήθηκε καμία δημοκρατική διαδικασία»


Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (ΠΕΠΚΑ) μετά την απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ να απορρίψει το αίτημά του για να εκπροσωπηθεί στα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας.

Κατηγορεί την Σοφία Σακοράφα για εμμονική διάθεση να ορίσει τον Γιώργο Πομάσκι ως εκπρόσωπο των προπονητών, ενώ τονίζει ότι έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν προκειμένου να ενεργοποιηθεί ξανά ο ΣΕΠΚΑ

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε την εμμονική διάθεση της προέδρου της ομοσπονδίας, να ορίσει ως εκπρόσωπο των προπονητών συγκεκριμένο συνάδελφο, ανεξαρτήτως της ένωσης από την οποία θα προέρχεται. Για τον λόγο αυτό, εντέχνως κωλυσιέργησε δις το αίτημά μας για ορισμό εκπροσώπου από την ΠΕΠΚΑ τόσο τον Απρίλιο του 2022 όσο και τον Νοέμβριο του 2022. Αντιθέτως από την ημερομηνία ιδρύσεως της ενώσεώς μας ( Δεκέμβριος 2021), γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης τρόπου ορισμού συγκεκριμένου προπονητή.

Στο χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) Δ.Σ. δεν τηρήθηκε καμία δημοκρατική διαδικασία, ο νόμος ερμηνεύτηκε κατά το δοκούν και αμφισβητήθηκαν στοιχεία τα οποία οφείλουμε να δημοσιεύσουμε προς ενημέρωση όλων.

Το σωματείο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» κατά τον ΚΡΙΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ, δηλαδή κατά την 31η Αυγούστου 2021, ήταν ουσιαστικά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ και χωρίς νόμιμη εκπροσώπηση – Διοικητικό Συμβούλιο, ήδη για μια δεκαετία, από το 2011! Τούτο δε ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ από την αίτηση για διορισμό προσωρινής Διοίκησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποίαν κατέθεσε ο Σ.Ε.Π.Κ.Α. την 22-12-2021 (!!) και επί της οποίας εκδόθηκε την 6-6-2022 η υπ’ αριθμ. 1848/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ορίσθηκε προσωρινή διοίκηση του εν λόγω σωματείου.

Από τα ανωτέρω ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι κατά τον κρίσιμο χρόνο, δηλαδή κατά την 31η Αυγούστου 2021, το σωματείο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» ήταν ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ (τούτο άλλωστε αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας διότι έχει ΝΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ με την υπ’ αριθμ. 1848/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών), χωρίς νόμιμη εκπροσώπηση, αφού δεν είχε Διοικητικό Συμβούλιο. Σημειωτέον δε ότι το σωματείο εγγράφει στο αρμόδιο πρωτοδικείο Αθηνών, μόλις τον Απρίλιο του 2022.

Σύμφωνα με την διευκρινιστική λοιπόν εγκύκλιο ο ΣΕΠΚΑ είναι και νεότερο σωματείο και με πολύ λιγότερα μέλη, από το σωματείο μας.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως ένα σωματείο το οποίο βρίσκεται σε αδράνεια, μπορεί να έχει δικαιώματα.

Επίσης προς αποκατάσταση της αλήθειας δεν μας ζητήθηκε παρουσία νομικού εκπροσώπου στην χθεσινή διαδικασία, ούτε μας γνωστοποιήθηκε η ημερομηνία συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος προκειμένου να θέσουμε υπ’ όψιν τη νομική μας τεκμηρίωση.

Όσον αφορά τις παράνομες διαδικασίες οι οποίες ακολουθήθηκαν για την αναβίωση του ΣΕΠΚΑ (για τις οποίες τους έχουμε ενημερώσει με υπόμνημα), αρμόδια από εδώ και στο εξής είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς τα πράγματα έχουν πάρει την νόμιμη οδό.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Κ.Α.».