Πιστόλια μασάζ: Τι ακριβώς κάνουν και γιατί τα χρειαζόμαστε;

 Runbeat Team   16:35 21-01-2021  

Πιστόλια μασάζ: Τι ακριβώς κάνουν και γιατί τα χρειαζόμαστε;


Αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι είναι αυτές οι περίεργες συσκευές που θυμίζουν κάτι μεταξύ τρυπανιού και όπλου από κάποια ταινία, σας έχουμε την απάντηση. Τα πιστόλια μασάζ έχουν εξαπλωθεί ραγδαία στον χώρο της γυμναστικής τον τελευταίο καιρό ως τα απόλυτα εργαλεία αποκατάστασης. Όπως πολλά αντικείμενα, έτσι και τα πιστόλια μασάζ έγιναν ευρέως γνωστά από διάφορους γνωστούς αθλητές που τα χρησιμοποιούσαν και το πόσταραν στους λογαριασμούς τους στα social media.

Τα massage guns λοιπόν, είναι χρήσιμα gadgetsπου με τη λαστιχένια κεφαλή τους κάνουν μασάζ σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της θεραπείας με δονήσεις. Κάθε συσκευή διαφέρει από την άλλη, καθώς έχουμε διαφορετικές ταχύτητες, διαφορετική φορητότητα, αλλά και άλλα specsστην εκάστοτε μπαταρία, δηλαδή διαφορετική διάρκεια ζωής στην κάθε συσκευή.

Με τα πιστόλια μασάζ, μπορούμε να έχουμε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα σχετικά με την αποκατάσταση μετά από τρέξιμο ή κάποιο δύσκολο workout, καθώς η χρήση τους μειώνει τις φλεγμονές αλλά και την ένταση των μυών. Έχουμε δηλαδή παρόμοια αποτελέσματα με τους κυλίνδρους αφρού, μόνο που οι συγκεκριμένες συσκευές είναι πολύ πιο φορητές. Με την θεραπεία μέσω δονήσεων δεν μπορούμε να εξαλείψουμε εντελώς τον πόνο που νοιώθουμε στους μυς μας, όμως βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο που το χρησιμοποιούμε.

Ένα αρνητικό που συναντάμε στα πιστόλια μασάζ μπορεί να είναι η τιμή τους. Πάντα υπάρχουν και οι πιο low – budget, οι πιο φθηνές επιλογές, όμως μία καλή συσκευή μπορεί να ξεκινάει από περίπου 100 ευρώ. Από την άλλη βέβαια, δεν είναι ανάγκη να πάμε σε ακριβές επιλογές αν είμαστε ερασιτέχνες δρομείς και δεν χρειαζόμαστε την πιο επαγγελματική επιλογή. Οι συγκεκριμένες συσκευές μπορούν να αποδειχθούν ένας πολύτιμος «σύμμαχος» στο τρέξιμο, οπότε αξίζει να τις δοκιμάσουμε, ξεκινώντας με επιλογές από περίπου 20 ευρώ.

Τα πιστόλια μασάζ λοιπόν έχουν πλέον έρθει για να μείνουν στις ζωές των δρομέων, με το μασάζ να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αποθεραπείας μας. Οι συσκευές αυτές βέβαια δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν ένα επαγγελματικό αθλητικό μασάζ από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή, όμως σε κάθε περίπτωση είναι μία πολύ καλή περίπτωση για μασάζ στο σπίτι και on-the-go.