Σακοράφα και Κεντέρης συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση

 Runbeat Team   20:06 03-08-2023  

Σακοράφα και Κεντέρης συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση


Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο A’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Κεντέρης, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας, Σωτήρη Κυρανάκο, συναντήθηκαν την Πέμπτη (3/8), με τον νέο Υπουργό Αθλητισμού κο Γιάννη Βρούτση, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κο Γιώργο Μαυρωτά.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με την αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ να ενημερώνει τον νέο Υπουργό για το σύνολο των δραστηριοτήτων και των δράσεων της Ομοσπονδίας. Μεγάλη αναφορά έγινε στον σχεδιασμό και την προετοιμασία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, αλλά και των αγωνιστικών υποχρεώσεων που ακολουθούν μέσα στο έτος.

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον ο Υπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη και τις συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών της Εθνικής μας ομάδας τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που ξεκινάει σε 2 εβδομάδες στη Βουδαπέστη, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον φετινό 40ο Επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και σε όλες τις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν. Παράλληλα, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας Κ23 στο Έσπο, όπως και για τις επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας που έγινε στο Μάριμπορ. 

Παρουσιάστηκαν οι συνεργασίες που έχει αναπτύξει ο ΣΕΓΑΣ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, με το ΕΚΠΑ και άλλους Πανεπιστημιακούς φορείς και Υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τα Μνημόνια Συνεργασίας που έχει υπογράψει. 

Δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν θέματα που απασχολούν τον στίβο στην Ελλάδα, όπως η σημαντική έλλειψη υποδομών (ανοιχτά και κλειστά στάδια και ο εξοπλισμός τους). Παράλληλα, τονίστηκε το επείγον της ανάγκης πιστοποίησης των σταδίων, η οποία είναι προαπαιτούμενο για την αναγνώριση των επιδόσεων των αθλητών.

 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία και προγραμμάτισαν άμεση συνάντηση μεταξύ των αρμοδίων Τεχνικών υπηρεσιών, κατά την οποία θα σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις. Η Πρόεδρος και ο Α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την υποδοχή και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του.

Η δήλωση του Γιάννης Βρούτση: «Με μεγάλη χαρά δέχθηκα στο γραφείο μου την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, τον α’ Αντιπρόεδρο και Ολυμπιονίκη, Κώστα Κεντέρη και τον Γενικό Διευθυντή, Σωτήρη Κυρανάκο, στο πλαίσιο των πρώτων θεσμικών επαφών με τις αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η συνεχής ενίσχυση του αθλητισμού, διασφαλίζοντας όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών μας, καθώς και να στηρίζει το έργο των Ομοσπονδιών, με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η κ. Σακοράφα με τους συνεργάτες της, μου ανέλυσαν διεξοδικά τα ορόσημα του προγραμματισμού του ΣΕΓΑΣ, επισημαίνοντάς τομείς στους οποίους είναι επιβεβλημένη η αρωγή της Πολιτείας, την οποία και θα έχουν, αντιμετωπίζοντας τα όποια προβλήματα προκύπτουν με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα».