Σε εξαιρετική κατάσταση ο Κώστας Γκελαούζος ενόψει του Αυθεντικού Μαραθωνίου

 Runbeat Team   14:45 01-11-2021  

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Κώστας Γκελαούζος ενόψει του Αυθεντικού Μαραθωνίου


Ο Κώστας Γκελαούζος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε με την παρουσία του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, όπου κατέλαβε την 1η θέση στα 10 χιλιόμετρα σημειώνοντας έναν εκπληκτικό χρόνο.

 

Ο 31χρονος δρομέας τερμάτισε σε 29.17 στην Πηγή Τρικάλων επίδοση που αποτελεί την καλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, αφού κανείς μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε πίστα δεν είχε καταφέρει να κατέβει τα 30.00. Παράλληλα δείχνει ότι είναι πανέτοιμος για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που είναι σε δύο εβδομάδες.

Ο ίδιος μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τόνισε: «Ακολούθησα το ρυθμό που ένιωθα πως μπορώ να πάω. Δεν είχα κάνει φορμάρισμα για τον συγκεκριμένο αγώνα. Την Τετάρτη γύρισα από την Κύπρο όπου ολοκλήρωσα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μου, για τον Μαραθώνιο της Αθήνας έχοντας βγάλει μεγάλο όγκο προπόνησης. Παρόλα αυτά η εμφάνιση μου στα Τρίκαλα έδειξε πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Το Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος διεξαγόταν συνήθως τον Φεβρουάριο, μια εποχή που οι μαραθωνοδρόμοι δεν είμαστε φορμαρισμένοι. Τώρα ο αγώνας χρονικά συνέπεσε με τον μαραθώνιο της Αθήνας για τον οποίο προετοιμάζομαι. Επίσης η συγκεκριμένη πίστα μου αρέσει και την ξέρω, ενώ μου άρεσαν και οι συνθήκες που επικρατούσαν».

Παράλληλα ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ θεωρεί ότι «σίγουρα η εμφάνιση μου στα Τρίκαλα μου έδειξε πως είμαι στην κατάσταση που πρέπει ενόψει της διοργάνωσης της Αθήνας. Εκεί θέλω να κυνηγήσω την καλύτερη επίδοση από Έλληνα αθλητή στην κλασική διαδρομή, που είναι 2.17.56 και ανήκει στον Νίκο Πολλιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Αν στην Αθήνα τελειώσω τον αγώνα χωρίς προβλήματα και δείξω πως είμαι στην κατάσταση που θέλω θα τρέξω στον μαραθώνιο της Βαλένθιας στις 5 Δεκεμβρίου με στόχο το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου το οποίο είναι 2.14.30».

Στα πλάνα του Γκελαούζου δεν συμπεριλαμβάνεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος. «Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι στα πλάνα μου, αφού για εμένα προέχουν οι αγώνες μαραθωνίου. Υπάρχουν πολλοί αθλητές που προετοιμάζονται για το Δουβλίνο και θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας», είπε ο δρομέας του Παναθηναϊκού και κατέληξε: «Έχω ήδη κλείσει μια θέση και στον μαραθώνιο της Σεβίλλης στις 20 Φεβρουάριου, στον οποίο ωστόσο θα τρέξω μόνο αν δεν έχω πιάσει νωρίτερα το όριο για το Μόναχο».

Ο Γκελαούζος έχει ατομικό 2.14.44 από το 2020, ενώ το ρεκόρ του στην κλασική διαδρομή είναι 2.19.02 από την διοργάνωση του 2019.