«Σεισμός» στην Κένυα για τις «αποτυχίες» των αθλητών - Απολογητική δήλωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας

 Runbeat Team   20:05 21-07-2022  

«Σεισμός» στην Κένυα για τις «αποτυχίες» των αθλητών - Απολογητική δήλωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας


Σε μία απολογητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στίβου της Κένυας, Barnaba Korir, μετά από την «αποτυχία» των αθλητών της χώρας να κατακτήσουν μετάλλια σε αθλήματα όπου θεωρούνταν φαβορί και συγκέντρωναν αρκετές πιθανότητες.

 

Στην μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο Korir κάνει μεταξύ άλλων αναφορά στα αγωνίσματα του μαραθωνίου και στα 1.500 μέτρα των ανδρών που η Κένυα έμεινε εκτός μεταλλίων, τονίζοντας ότι οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας που πλησιάζουν αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αθλητές της χώρας να επανέλθουν στην κορυφή.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Barnaba Korir:

Ομολογουμένως, πολλοί Κενυάτες έχουν μείνει κάπως απογοητευμένοι από τις εμφανίσεις των αθλητών μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Ως Athletics Kenya (AK), μοιραζόμαστε την ίδια απογοήτευση και γνωρίζουμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα ως ομάδα.

Ήταν απογοητευτικό να βλέπουμε να μένουμε εκτός μεταλλίων στον μαραθώνιο ανδρών καθώς και στα 1500 μέτρα των ανδρών. Ωστόσο, ενώ η κριτική είναι ευπρόσδεκτη, δεν πρέπει να ξεχνάμε όλα όσα έχουμε κάνει. Προτρέπω μια συζήτηση μεταξύ μας ως χώρα, ακόμη τώρα που είμαστε γεμάτοι με απογοήτευση από το Όρεγκον.

Υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία που μπορούμε να αντλήσουμε από την απόδοση της Team Kenya στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλά συγχαρητήρια στην Hellen Obiri και την Margaret Chelimo για τη γενναιότητα και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν να κερδίσουν το ασημένιο και το χάλκινο αντίστοιχα στα 10.000 μέτρα γυναικών αντίστοιχα. Πολλοί πράκτορες στοιχημάτων μπορεί να μην περίμεναν ο Stanley Waithaka Mburu να «κοντράρει» τον παγκόσμιο πρωταθλητή Joshua Cheptegei και τον Jacob Kiplimo, αμφότεροι από την Ουγκάντα.

 

Ωστόσο, έκανε την έκπληξη, έπεσε στην αρχή των 10.000 μέτρων ανδρών αλλά αγνοώντας έναν σημαντικό τραυματισμό, έφτασε στη δεύτερη θέση. Συγχαρητήρια στη Judith Korir που ανέλαβε την ευθύνη να… σώσει την υπερηφάνεια της Κένυας στον μαραθώνιο γυναικών, αποχωρώντας με το ασημένιο μετάλλιο μετά την ατυχή αποχώρηση της υπερασπιστής της πρωταθλήτριας Ruth Chepng'etich.

Και, ποιος μπορεί να ξεχάσει τη Faith Kipyegon, η οποία εδραίωσε το στάτους της ως θρύλος με έναν δεύτερο παγκόσμιο τίτλο στα 1500μ γυναικών. Τέτοια ηρωικά κατορθώματα θα πρέπει να δίνουν σε κάθε Κενυάτη έναν λόγο να χαμογελά και να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Τη στιγμή που γράφουμε αυτό το άρθρο, είμαστε το δεύτερο καλύτερο έθνος της Αφρικής στην διοργάνωση, που βρίσκεται τρίτο στην κατάταξη των μεταλλίων πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αιθιοπία αντίστοιχα.

«Σεισμός» στην Κένυα για τις «αποτυχίες» των αθλητών - Απολογητική δήλωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας runbeat.gr

Ο Barnaba Korir

Οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας της επόμενης εβδομάδας μας δίνουν την ευκαιρία να αποδείξουμε την εικόνα της χώρας στον στίβο. Οι προπονητές έχουν αποκομίσει πολύτιμα μαθήματα από το Όρεγκον και σίγουρα θα προσπαθήσουν να διορθώσουν τα λάθη των αθλητών μας.

Εν τω μεταξύ, απομένουν ακόμα πιθανότητες για τη χώρα μας να κατακτήσει μετάλλια στο Όρεγκον και να ανέβει στην κατάταξη. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στους αθλητές που δεν έχουν ακόμη αγωνιστεί. Πάμε Team Kenya!