Στην Κίρκη ο 1ος Πανελλήνιος αγώνας δρόμου σε ορεινό έδαφος βετεράνων

 Runbeat Team   15:18 03-03-2022  

Στην Κίρκη ο 1ος Πανελλήνιος αγώνας δρόμου σε ορεινό έδαφος βετεράνων


Έναν ορεινό αγώνα για βετεράνους και όχι μόνο διοργανώνει για πρώτη χρονιά φέτος ο ΣΕΒΑΣ Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα για την Κυριακή 17 Απριλίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο 1ος Πανελλήνιος αγώνας δρόμου σε ορεινό έδαφος μάστερς/διαχρονικών/βετεράνων αθλητών και αθλητριών. Πρόκειται για έναν αγώνα 10 χιλιομέτρων, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην Κίρκη της Χαλκιδικής και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον δεκάδων δρομέων από όλη την Ελλάδα. Όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα ο αγώνας δεν απευθύνεται μόνο στους βετεράνους, αλλά και σε επαγγελματίες και μη δρομείς.

 

Η προκήρυξη του αγώνα έχει ως εξής:

«Η Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ) προκηρύσσει τον 1ο πανελλήνιο αγώνα δρόμου σε ορεινό έδαφος για βετεράνους αθλητές και αθλήτριες, με διοργανωτή τον ΣΕΒΑΣ Αλεξ/πολης, σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξ/πολης, και με την αρωγή της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Έβρου-Αλεξ/πολης. Η υγειονομική κάλυψη των αγώνων θα γίνει από το ΕΚΑΒ Αλεξ/πολης, το Τμήμα Σαμαρειτών και Νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξ/πολης, καθώς και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης των παραρτημάτων Έβρου και Ροδόπης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον οικισμό της Κίρκης- Αλεξανδρούπολης με ώρα έναρξης στις 11:30 το πρωί της Κυριακής της 17ης Απριλίου του 2022. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι βετεράνοι αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους την 17η Απριλίου 2022 καθώς και ανεξάρτητοι και αθλητές ΣΕΓΑΣ από 18 ετών και πάνω έως και τα 79 έτη για όλες τις κατηγορίες.

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 10,1 χλμ σε ορεινό έδαφος.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

*Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς της IAAF και της WMA, που αφορούν σε βετεράνους και αθλητές/τριες ΣΕΓΑΣ και με τους κριτές στίβου του ΣΚΚΑ Θράκης.

* Από τους βετεράνους δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι και όσες στις 17 Απριλίου 2022 έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους και ανήκουν σε ΣΕΒΑΣ που είναι μέλη της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ). Ανεξάρτητοι και αθλητές/τριες ΣΕΓΑΣ για να συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δεν μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές από 80 ετών και άνω.

* Συνιστάται στους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ακριβή ημερομηνία γέννησής τους.

  

 Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν από τους ΣΕΒΑΣ μαζικά για τους αθλητές τους στην φόρμα δήλωσης για τους βετεράνους. Στη φόρμα για τους ανεξάρτητους και αθλητές ΣΕΓΑΣ θα δηλωθούν οι αντίστοιχοι σ’ αυτή την κατηγορία αθλητές/τριες. Προτιμάται και αυτοί να τα στέλνουν συγκεντρωτικά εφόσον μπορούν μαζί με άλλους συναθλητές/τριες τους. Τις δύο ξεχωριστές φόρμες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://masters-athletics-events.webnode.gr/symmetoches-participations/ και αποστολή στο e-mail : [email protected] μέχρι και την Κυριακή στις 10 Απριλίου 2022. Δεκτές θα γίνουν δηλώσεις και την ημέρα του αγώνα από τις 09:00 έως και τις 11:00 πμ στη γραμματεία των αγώνων για τις πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Οι δηλώσεις θα περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, πλήρη ημερομηνία γέννησης (για τους βετεράνους μέλη ΣΕΒΑΣ) και απλή χρονολογική για τους ανεξάρτητους και αθλητές ΣΕΓΑΣ, το φύλο και ο σύλλογος που εκπροσωπούν.

* Όσοι αθλητές/-τριες δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στους υπολογιστές, μπορούν να στείλουν τις δηλώσεις τους τηλεφωνικά στο 6934036005 ή 6977769264, μέχρι όμως και την 10ηΑπριλίου 2022.

*Το ποσό συμμετοχής ορίζεται στα 10€ για κάθε αθλητή/τρια. Τα ποσά θα καταβάλλονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω λογαριασμό της Eurobank: GR3602602690000960200149873 Οι αθλητές/-τριες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τους αριθμούς τους από τη Γραμματεία των αγώνων από τις 09:00 έως τις 11:00 το πρωί την ημέρα των αγώνων.

* Η βράβευση των βετεράνων αθλητών/τριών, που είναι μέλη ΣΕΒΑΣ, θα γίνει ανάλογα με την πενταετία στην οποία βρίσκονται (35-39, 40-44, 45-49, 50-54 κλπ) ενώ για τους ανεξάρτητους και ΣΕΓΑΣ ανά 10ετία (18-29, 30-39, 40-49, 50-59 κλπ)

* Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί μετάλλιο και δίπλωμα. Επιπλέον, θα δοθεί και ένα κύπελλο στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια κάθε κατηγορίας.

* Όλοι οι αγωνιζόμενοι αθλητές/-τριες οφείλουν προηγουμένως να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας τους, που να τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους στους αγώνες και στους οποίους θα συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Επιπλέον, οι αθλητές οφείλουν να συμμορφώνονται με τους όρους και τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων, τα προσωπικά τους στοιχεία πρέπει να είναι αληθή και ακριβή, να συγκατατίθενται στην παροχή οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας στην περίπτωση τραυματισμού τους και να συναινούν στη χρήση των ονομάτων και φωτογραφιών τους με αποκλειστικό σκοπό την προβολή και προαγωγή των αθλητικών αγώνων και της αθλητικής ιδέας.

* Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας και με βάση τα ισχύοντα έως σήμερα οι αθλητές, οι κριτές και το λοιπό προσωπικό θα συμμετάσχουν με χρήση μάσκας (για τους αθλητές έως τη στιγμή της εκκίνησης) και μόνον εφόσον επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή το αρνητικό αποτέλεσμα ενός Μοριακού ή Rapid τεστ το τελευταίο 48ωρο. Για όποια νεότερη εξέλιξη στο υγειονομικό πρωτόκολλο θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

* Τα έξοδα συμμετοχής στους αγώνες θα βαρύνουν αποκλειστικά τους ίδιους τους αθλητές και τις αθλήτριες.

*ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλ. 6934036005, 6977769264.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

* Ως χώρος των αποδυτηρίων θα χρησιμοποιηθεί το ανακαινισμένο σχολικό κτήριο. Για τις προσωπικές ανάγκες των αθλητών θα λειτουργήσουν τουαλέτες ανδρών και γυναικών στον αύλειο χώρο του σχολείου.

* Στα 3,5 και 7 χλμ της διαδρομής θα υπάρχει τροφοδοσία με νερό. Στο τερματισμό επιπρόσθετα και μπανάνες.

*Η χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί με χρονόμετρα χειρός.

 

* Σε όλη τη διαδρομή θα προπορεύεται και θα ακολουθεί μετά τον τελευταίο αθλητή/τρια μηχανοκίνητο όχημα.

* Στο οίκημα της Τοπικής Κοινότητας του χωριού θα λειτουργεί ειδικός χώρος απομόνωσης και Πρώτων Βοηθειών.

* Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις και σακούλες απορριμμάτων.

ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΕΓΑΣ-ΓΓΑ

* Η Οργανωτική Επιτροπή θα τηρήσει όλα τα υγειονομικά μέτρα, που προβλέπει το Πρωτόκολλο που κατήρτισε ο ΣΕΓΑΣ και η ΓΓΑ, για την ασφαλέστερη συμμετοχή των αθλητών, κριτών και βοηθητικού προσωπικού στους αγώνες.

*Στην γραμματεία του αγώνα οι αθλητές/τριες θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους και θα υπογράφουν στην Υπεύθυνη Δήλωση τηρώντας τις αποστάσεις του 1,5μ σε όλα τα επίπεδα και φορώντας την προστατευτική τους μάσκα μέχρι την έναρξη της αθλητικής τους δραστηριότητας.(ζέσταμα-αγώνας)

* Το προσωπικό της γραμματείας καθώς και οι κριτές θα φορούν προστατευτικές μάσκες και όπου χρειάζεται θα χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσης.

*Στους χώρους διεξαγωγής των αγωνισμάτων αλλά και στην γραμματεία θα υπάρχει αντισηπτικό για τους κριτές, αλλά και τους συμμετέχοντες αθλητές.

* Θα προσδιοριστεί συγκεκριμένος κλειστός χώρος, που θα βρίσκεται σε απόσταση από τους υπόλοιπους χώρους, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την περίπτωση που παρουσιαστεί ύποπτο κρούσμα.

* Οι αθλητές φροντίζουν, ώστε τα προσωπικά τους αντικείμενα, ο ρουχισμός και το σακίδιό τους να βρίσκονται σε ικανή απόσταση, τουλάχιστον 1,5μ από τα αντίστοιχα των συναθλητών τους.

*Δεν επιτρέπονται οι χειραψίες, οι εναγκαλισμοί και γενικά οι συνθήκες συνωστισμού είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο.

 

*Όσο ισχύει το παρόν πρωτόκολλο, ο μέγιστος αριθμός νικητών που θα ανεβαίνουν ταυτόχρονα στο βάθρο θα είναι οι τρεις πρώτοι νικητές. Οι αποστάσεις μεταξύ των βάθρων θα είναι τα 2μ και οι νικητές, οι επίτιμοι καλεσμένοι και το προσωπικό της διοργάνωσης, κατά την απονομή, θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

* Στους χώρους πλησίον της διεξαγωγής των αγωνισμάτων θα απαγορεύεται η προσέγγιση σε πρόσωπα που δεν έχουν συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

* Για την ενημέρωση των αθλητών, σχετικά με τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου, θα υπάρχουν ειδικές σημάνσεις και θα γίνονται τακτικές ενημερώσεις με οδηγίες και συστάσεις της Οργανωτικής».