Στην Πλατεία Μοναστηρακίου διεξάγεται σήμερα το «Παραολυμπιακό Πανόραμα»

 Runbeat Team   9:04 03-12-2022  

Στην Πλατεία Μοναστηρακίου διεξάγεται σήμερα το «Παραολυμπιακό Πανόραμα»


Ξεκινά σε περίπου δύο ώρες η εκδήλωση «Παραολυμπιακό Πανόραμα», όπου δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τα Παραολυμπιακά αθλήματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με αναπηρία. Θα ξεκινήσει σήμερα (3/12) στις 11π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 4μ.μ. στην Πλατεία Μοναστηρακίου στην Αθήνα και την ευθύνη έχουν η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή μαζί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων και του BeActive της Γενικής Γεραμματείας Αθλητισμού. Επίσης διεξάγεται σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και τον ΣύλλογοΕλλήνων Παραολυμπιονικών.

 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις Παραολυμπιακών Αθλημάτων, όπως: Μπότσια, Ποδόσφαιρο Ακρωτηριασμένων, Ποδόσφαιρο Τυφλών, Ράγκμπι με αμαξίδιο, Βόλεϊ Καθιστών, Τοξοβολία, Μπάντμιντον, Επιτραπέζια αντισφαίριση με Αμαξίδιο, Τέννις με αμαξίδιο, Άρση Βαρών σε πάγκο, Καλαθοσφαίρηση με αμαξίδιο και άλλων αθλημάτων.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές με αναπηρία και γνωστοί Παραολυμπιονίκες του Στίβου, της Κολύμβησης και άλλων αθλημάτων, με τους οποίους όλοι οι πολίτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να συζητήσουν και να θαυμάσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις μέσα από μια απόλυτα βιωματική εμπειρία.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε Live Streaming από την επίσημη σελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στο Facebook.