Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα Par-Olympia στο ΟΑΚΑ

 Runbeat Team   13:36 27-09-2023  

Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα Par-Olympia στο ΟΑΚΑ


Μία πολύ σημαντική δράση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής που δεν περιορίζεται μόνο στο αθλητικό πλαίσιο, ξεκινά σήμερα (27/9) στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για το πρόγραμμα Par-Olympia, ένα πρωτοποριακό project της ΕΠΕ που εγκρίθηκε και στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Erasmus+Sport.

Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο συμπεριληπτικό πρόγραμμα με κοινή συμμετοχή νέων 13 αθλητικών οργανισμών από 12 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Πορτογαλία και Σερβία).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος 150 νέοι και νέες με και χωρίς αναπηρία θα έρθουν από κοινού σε επαφή με 12 Παραολυμπιακά αθλήματα, σε ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον, χωρίς αμιγώς αγωνιστικό χαρακτήρα και με έμφαση στο σεβασμό στη διαφορετικότητα και την θετική αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Οι νέοι και οι νέες θα συμμετέχουν παράλληλα και σε καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις και θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.

 

Στις 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ ελεύθερης εισόδου για το κοινό και η τελετή λήξης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα Par-Olympia θα διεξαχθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, ως ιδανική τοποθεσία έμπνευσης και μεταλαμπάδευσης Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αξιών στους συμμετέχοντες. Η ιστορική αξία του ΟΑΚΑ σαν χώρος φιλοξενίας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 αλλά και ο μεγάλος και πολυμορφικός χαρακτήρας αθλητικών και άλλων χώρων που διαθέτει το καθιστά τον καταλληλότερο χώρο για την διεξαγωγή του προγράμματος Par-Olympia.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site parolympia.com/

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΕΘΑ) και με συνδιοργάνωση με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) και την υποστήριξη του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες).