Στον μαραθώνιο του Τόκιο η επιστροφή του Kipchoge μετά από το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σαπόρο! (Vid)

 Runbeat Team   10:05 18-02-2022  

Στον μαραθώνιο του Τόκιο η επιστροφή του Kipchoge μετά από το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σαπόρο! (Vid)


Έτοιμος για τον πρώτο του μαραθώνιο για το 2022 και την μεγάλη του επιστροφή είναι ο Eliud Kipchoge, ο οποίος θα λάβει μέρος στον μαραθώνιο του Τόκιο! Λίγους μήνες μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στον μαραθώνιο στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, με τον αγώνα βέβαια να γίνεται στο Σαπόρο, ο Kipchoge θα επιστρέψει στην Ιαπωνία για να τρέξει αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα, με σκοπό να κάνει ακόμα ένα βήμα στο να γίνει 6 star finisher.

 

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό, ο Κενυάτης ανακοίνωσε ότι θέλει να λάβει μέρος και να κερδίσει σε όλους τους μεγάλους μαραθωνίους του κόσμου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι εκτός από το Τόκιο, του… μένουν η Νέα Υόρκη και η Βοστώνη. Σημαντικό είναι σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Runbeat και τον Χρήστο Κώνστα είχε τονίσει πως πριν αποσυρθεί θα ήθελε να τρέξει και στην Αθήνα, στην κλασική διαδρομή.

Από το Τόκιο λοιπόν θα ξεκινήσει την πορεία του στον… δρόμο για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στον μαραθώνιο στο Παρίσι το 2024, με τον αγώνα στην Ιαπωνική πρωτεύουσα που θα γίνει με τη συμμετοχή πολλών κορυφαίων δρομέων στις 6 Μαρτίου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του μαραθωνίου του Τόκιο που έκαναν δυνατό για εμένα και τους συναδέλφους μου να τρέξουμε στο Τόκιο. Έχω συγκεντρωθεί πλήρως στο Τόκιο από την αρχή του προπονητικού μου κύκλου και μπορώ να πω ότι είμαι έτοιμος να τρέξω εκεί. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα τρέξω σε μία χώρα που το τρέξιμο είναι σημαντικό κομμάτι της αθλητικής κουλτούρας και ανυπομονώ για την εμπειρία, τον Ιαπωνικό ενθουσιασμό για το τρέξιμο και συγκεκριμένα για τον μαραθώνιο» τονίζει στην ανάρτησή του ο Eliud Kipchoge, όπου ανακοινώνει πως θα λάβει μέρος στον μεγάλο αγώνα μιλώντας στα Ιαπωνικά!